avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil de catre tata

Buna ziua!
Am un copil de 5 luni nascut in Anglia ! Tatal este cetatean roman. Cu 5 luni inainte de a se naste copilul ne am despartit . Iar la ultima noastra discutie in momentul in care s-a mutat i am spus sa nu ma mai caute sa ma lase in pace . El nu m-a mai cautat de atunci , adica de 10 luni .
Planuiesc sa merg in Romania pentru a face actele copilului pentru ca certtificatul de nastere englezesc trebuie schimbat cu cel romanesc din cate am fost informata . Nedumerirea mea este daca merg in tara si se trezeste sa vrea sa recunoasca copilul este posibil sa ma trezesc ca nu ma mai pot intoarce inapoi in Anglia fara acordul lui ?
Si daca nu m-a cautat deloc in tot timpul asta se catalogeaza drept tata iresponsabil in instanta sau nu ?
El stia data probabila a nasterii copilui si a fost anuntat si de catre prieteni comuni . Tin sa specific ca a si negat ca e tatal copilului cand a fost intrebat de catre cunoscuti .
Imi este teama ca ma pot trezi ca nu mai pot parasi tara pana la hotararea paternitatii .
Si inca ceva in primele luni de sarcina mi a spus de nenumarate ori sa fac avort ca el nu este pregatit sa fie tata si am si mesaje prin care imi spune asta . Pot folosi asta in instanta impotriva lui ?
Un astfel de proces este de durata, iar daca pina in acest moment nu l-a interesat de soarta Dvs, nu stiu ce va face sa credeți ca ar face acum.
Si a programat vizita in Romania in aceeasi perioada cu mine din cate am aflat . Si este foarte usor influentat de catre familia sa . Imi este doar frica sa nu am surprize sa fiu blocata in tara si sa nu pot veni inapoi in uk .
Dar daca as vrea eu sa il dau pe el in judecata faptul ca nu l a interesat pana acum l ar scoate tata iresponsabil ? Sau tot ar avea drepturi asupra copilului ? Custodia mi ar fi incredintata mie ?
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Nu ati specificat daca sunteți casatoriti legal. In aceasta situație puteti sa introducere acțiune de divorț si sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la Dvs, sa solicitati o pensie de întreținere si sa lamuriti toate aspectele, sau puteti merge la un notar daca veți fi de acord ambii soți cu privire la toate aspectele.
Recunoasterea minorului poate fi facuta oricand.
Daca va opera recunoasterea minorului, aveti nevoie de acordul de vointa al tatalui, liber exprimat intr- o declaratie -consimtamant,pentru parasirea tarii , alaturi de copilul minor.
Nu suntem si nu am fost casatoriti .

Alte discuții în legătură

Am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui catia29 catia29 Nu sunt casatorita cu tatal fetitei mele( 5 luni) . Fata este pe numele meu dar este recunoscuta de tatal ei. Intrebarea mea este poate fi infiata de viitorul ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului de a se intoarce la domiciliu dupa terminarea programului de vizita Diana_Munteanu Diana_Munteanu Buna seara! Am si eu cateva intrebari: Ce sa fac daca copilul meu ,dupa ce s-a dus in vacanta la tatal lui in Anglia nu vrea sa se mai intoarca la mine la ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil in lipsa tatalui Popescu100 Popescu100 Buna ziua, sunt casatorita legitim dar nu mai stau impreuna cu sotul meu de ceva vreme, sapamana trecuta am nascut iar sotul meu nu doreste sa dea buletinul ... (vezi toată discuția)