avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat nastere copil in lipsa tatalui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat nastere copil in lipsa tatalui

Buna ziua, sunt casatorita legitim dar nu mai stau impreuna cu sotul meu de ceva vreme, sapamana trecuta am nascut iar sotul meu nu doreste sa dea buletinul pentru inregistrarea copilului si pentru a-i putea face certificatul, destii este constient ca copilul este al lui dar parintii ii interzic sa imi dea buletinul. Ce pot face in aceasta situatie, am nevoie de un sfat urgent?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:51, 31 Martie 2021
Stabilirea filiaţiei

Art. 408 Cod Civil

Modurile de stabilire a filiaţiei

(1) Filiaţia faţă de mamă rezultă din faptul naşterii; ea se poate stabili şi prin recunoaştere sau prin hotărâre judecătorească.

(2) Filiaţia faţă de tatăl din căsătorie se stabileşte prin efectul prezumţiei de paternitate.


Mergeţi la Starea civilă cu Certificatul de căsătorie şi cu actele de la spital.
Nu va da buletinul sa si-l tina sanatos. Mergeti la starea civila cu actul dvs. de identitate si cu certif. de casatorie. Daca nu-l aveti nici pe acesta ori solicitati altul ca aveti si dvs. dreptul ori mergeti si fara el si le spuneti d-nelor de la st. civila situatia dvs. Nu va faceti griji copilul din casatorie se trece din oficiu pe numele sotului, daca aveti acelasi nume e ok, daca nu va trebui sa dea si tatal o declaratie cu privire la numele copilului. Dar in dreptul tatalui obligatoriu va figura indiferent ca vrea el sau nu. Poate cand isi va vedea copilul o sa treaca si sotul la sentimente mai bune. Din pacate daca ati inceput cu stangul, iar sotul inca se mai tine de fusta mamei veti intampina greutati. Dar nu disperati in general barbatii se maturizeaza mai greu. Felicitari pentru bebe. Sa creasca mare sa va aduca bucurii si mai ales sa fie sanatos.:vishenka:
Da, simplul fapt ca se dovedește căsătoria este suficient sa fie trecut ca și tata.

Și dacă nu era el tatal tot el apărea la rubrica tata în situația data.
Buna,
Am rezolvat cateva probleme cu ajutorul forumului avocat net.
In primul rand informeaza-te.
Citeste ce intrebari pun alte mame.Cu ce probleme se confrunta dupa ce au crezut ca e corect sa inregistreze copilul pe numele "tatalui". Care tata ? Tata e barbatul care o face fericita pe mama copilului.Nici un copil nu creste bine fara o mama echilibrata, pentru a nu spune fericita
Intrebarea ta catre tine ar fi : ce vreau de acum inainte ? Citeste forumul sa vezi cate mame disperate sunt in tara asta .
*Nu au ajutor de la sot( fostul)dar la un moment dat sotul vrea copilul si uneori ia si pensie de la mama
*Socrii dau in judecata mama pentru a lua copilul in vizita de cand este sugar fara prezenta mamei si obtin in tribunal acest lucru.Ulterior influenteaza copilul sa-si acuze mama pentru orice si nu respecta nici regulile mamei de educatie, etc poate mama nu vrea un copil dependent de televizor, dulciuri, dar cu asta se castiga copii in detrimentul educatiei
*Mama nu are voie sa plimbe copilul in strainatate fara acordul unui tata care de fapt nu vrea decat sa-si tracaseze fosta nevasta
*Copii sunt obligati sa-l viziteze pe tata si daca refuza sunt dusi la psiholog..Sunt atatea cazuri pe forum de copii siliti de lege sa mearga la parintele biologic si care ajung cazuri de psihiatrie
Vrei pensie alimentara ? O sa-ti dea ceva infim si tot nu o sa-ti ajunga si va obtine control asupra vietii tale.
Ce vrei: Libertate ?
Asuma-ti copilul, nu trece pe nimeni la rubrica de tata, daca tatal va dori sa cunoasca copilul va fi altceva. S-ar putea sa nu ceara niciodata recunoasterea, testul ADN. Si vei fi libera. Esti tanara, soarta iti va conduce pasii mai departe. Poate vei intalni pe cineva care va dori sa isi asume copilul tau si il va infia.In conditiile de acum vei fi la mana unui barbat care nu te vrea nici pe tine nici pe copilul tau acum cand ai nevoie de el si nu iti va da semnatura cand vei avea nevoie.Profita si elibereaza-te
16 aug 2016
D-na doinamn, copilul rezultat din casatorie are ca tata pe sotul mamei, indiferent daca este copilul lui sau nu ori daca aceasta isi doreste sau nu, asa ca d-na deocamdata nu poate sa nu-l treaca in rubrica tata pe sotul sau, cu atat mai mult cu cat aceasta recunoaste cum ca acest copil este al sau.

Alte discuții în legătură

Modificare certificat nastere signyournamec signyournamec Buna ziua, doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in cazul urmator fara interventie in instanta. Problema este ca bunica apare in certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere tulfuti tulfuti Buna seara va rog sa ma indrumatii si pe mine pt ca nu stiu unde sa apelez .Am fost casatorita dar nu mai eram inpreuna de 14 ani si nu am divortat din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nou nascut- paternitate calinrazvan calinrazvan buna seara am si eu o intrebare ,urmeaza ca sa am un copil numai ca mama copilului a fost casatorita dar numai ca pina la nasterea copilului ea isi va schimba ... (vezi toată discuția)