buna seara
am si eu o intrebare ,urmeaza ca sa am un copil numai ca mama copilului a fost casatorita dar numai ca pina la nasterea copilului ea isi va schimba buletinul si va avea numele anterior nasteri,pot trece copilul pe numele meu chiar daca nu sintem casatoriti,sau prin ce metoda asi putea sa fiu trecut ca tata pe certificatul de nastere al copilului??
astept un raspuns
va multumesc
Adica cum numele anterior nasterii? Probabil ca este casatorita dar este in curs de divort si doreste ca dupa divort sa revina la numele ei de fata. Sau ramane pe numele sotului? Oricum daca nu reusiti ca pana va naste copilul sa o luati de nevasta, stati linistit, puteti sa mergeti impreuna la starea civila si sa declarati ca va recunoasteti copilul si doriti sa va poarte numele. Este o simpla declaratie . Numai bine!
daca acest copil e conceput in timpul casatoriei, il va avea ca tata pe fostul sot al mamei, astfel ca va asteapta un proces de tagada de paternitate, actiune promovata chiar de dvs.
Legea nu sta sa numere barbatii din viata unei femei. Ea vede doar fixul - casatoria.
Din acest motiv, copilul CONCEPUT in timpul casatoriei (inaintea ramanerii definitive a hotararii de divort) are ca tata pe sotul mamei (fie el si fost ...intre timp).
Daca este cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal copilului pentru ca ... (fiecare cu povestea lui) atunci ramane de dovedit acest lucru intr-o actiune de tagada de paternitate, in urma careia copilul poate fi recunoscut de adevaratul sau tata.
Paternitate
moonshadow
In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat.
Intervine un divort=D>.
Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)