se poate...dar pentru a nu exista probleme de paternitate ulterioara, ar trebui sa dea si tatal copilului (nu cu sotul de care divortati) la notariat (dupa divort) o declaratie de recunoastere a paternitatii, pentru a-l putea trece pe certificatul de nastere al copilului drept tata.
Indiferent daca divortati ori nu divortati pana la nastere, copilul a avea ca tata TOT pe actualul / fostul dvs. sot.
Art. 53 C. fam
Copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.
Copilul născut după desfacerea, declararea nulităţii sau anularea căsătoriei are ca tată pe fostul soţ al mamei, dacă a fost conceput în timpul căsătoriei şi naşterea a avut loc înainte ca mama să fi intrat într-o nouă căsătorie.
In cazul dvs. (insarcinata in 7 luni) e putin probabil ca veti reusi si un divort si o noua casatorie pana la nastere, astfel incat va trebui sa promovati in termen de 3 ani de la nastere o actiune de tagada de paternitate.
vreau sa va relatez succint situatia si apoi daca e posibil un raspuns,eu sunt din Rep Mold. m-am casatorit cu un cetatean roman in 2007, si dupa o perioada scurta am avut neintelegeri, certuri eu am hotarit sa ma intorc inapoi acasa continuindu-mi aici in Rep.Moldova studiile si astfel eu nu stiu nimic de "sotul" meu de ceva timp, nu am avut nici o legatura.
Acum fiind insarcinata cu concubinul doresc sa divortez pentru a nu trece copilul pe numele sotului(pentru ca evident nu e el tatal copilului)
acum as vrea sa va pun intrebarea: In cazul cind copilul se naste si eu in instanta ma prezint cu X si Y..fiecare declarind ca nu e copilul lui iar altul recunoscind ca el e tatal ,....instanta se pronunta cumva sau aceasta e o nulitate?