avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui

Nu sunt casatorita cu tatal fetitei mele( 5 luni) . Fata este pe numele meu dar este recunoscuta de tatal ei. Intrebarea mea este poate fi infiata de viitorul meu sot? pot parasi tara cu ea? Fetita are cetatenie britanica si acum incerc sa-i obtin cetatenia romana.va multumesc din suflet
Alatur o a doua intrebare importanta : el este in anglia eu in romania, in caz ca am nevoie de proces ptr incredintarea fetitei, procesul poate avea loc in medias , orasul in care eu locuiesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
catia29, utilizator
Cel mai recent răspuns: catia29 , utilizator 16:14, 26 Aprilie 2008
Viitorul sot este diferit de tatal copilului?
Daca da, adoptia se face cu incuviintarea ambilor parinti, prin proces, la Tribunalul competent de la domiciliul minorului.
Chiar daca nu a fost efectuata adoptia, puteti parasi tara cu copilul, tot asa, cu acordul ambilor parinti dat prin act autentic notarial. Copilul poate fi trecut pe pasaportul dumneavoastra, sau i se poate face pasaport separat.
Va multumesc mult pentru raspuns. Ideea este sa nu am nevoie sa-i cer acordul de fiecare data.Inca nu am un viitor sot, ma gandesc cum sa fac ca sa nu am nevoie pentru fiecare pas de acordul tatalui natural, mai ales ca el locuieste in anglia iar eu in romania:(
Sunt diverse posibilitati, asta cu adoptatul mi se pare cea mai grea. Cu atat mai mult cu cat copilul nu e cetatea roman, ar trebui ca un avocat britanic specializat in adoptii sa se ocupe. Adica scump, tare scump.

Pana una-alta, mergeti la un avocat mai ieftin de pe-aici, din tara si aflati cum se poate obtine acelasi lucru. Aici nici nu ne-ati spus situatia reala in intregime, nu stim multe fapte etc. E greu sa dam,. in aceste conditii, o solutie viabila.
catia29 a scris:

Va multumesc mult pentru raspuns. Ideea este sa nu am nevoie sa-i cer acordul de fiecare data.Inca nu am un viitor sot, ma gandesc cum sa fac ca sa nu am nevoie pentru fiecare pas de acordul tatalui natural, mai ales ca el locuieste in anglia iar eu in romania:(


In primul rand, trebuie sa faceti o actiune pentru incredintarea minorului. Instanta competenta este de la domiciliul minorului, adica al dumneavoastra. Pe tata il citati de la ultimul domiciliu din tara, adica de la adresa cu care figureaza in buletin. In caz ca nu se prezinta, puteti face dovada domiciliului cu o adresa de la Politie care sa confirme acest lucru.
Puteti sa va cresteti copilul cu viitorul sot fara ca acesta sa fie adoptat. Avantajul adoptiei ar fi ca copilul il mosteneste si pe tatal adoptiv. Daca va casatoriti, este mai usor sa va judecati in Romania, la Tribunalul de la domiciliul minorului, asta inseamna ca dumneavoastra sa va dati adresa din Romania.
Cel mai bine este, totusi, sa consultati un avocat.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.Am inteles.
In 4 mai tatal bebelusului va veni in romania atunci voi incerca sa-l conving sa mergem la un notariat sa facem un act prin care sa mi se incredinteze copilul( pentru ca oricum eu il cresc si pensia alimentara nici macar nu sa adus in discutie.
Urmatoarea intrebare este: Ce trebuie sa contina acel act de incredintare a minorului ( tatal care locuieste in anglia incredinteaza copilul mamei care locuieste in romania)
Va multumesc din suflet.

Alte discuții în legătură

Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu copil minor albertmihaela albertmihaela Buna ziua. Am intrat intr-o mare problema si cer sprijinul dumneavoastra ca sa pot remedia problema. Pe scurt, am fost intr-o relatie de 2 ani de zile cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui mariazet45 mariazet45 Am inteles rezlov problema baiatului.dar mai am o fata pe care tatal ei a recunoscut-o de la nastere eu nefiinc casatorita.de 3 ani sant despartita de tatal ... (vezi toată discuția)