Am inteles rezlov problema baiatului.dar mai am o fata pe care tatal ei a recunoscut-o de la nastere eu nefiinc casatorita.de 3 ani sant despartita de tatal ei iar fata am luato la parintii mei intre timp am fost nevoita sa plec in strainatate la munca ,fetita a ramas la parinti.as vrea sa iau fetita cu mine in strainatate ,unde eu m-am casatorit si s-o adopte actualu sot al meu .tatal fetitei vrea sa ma impedice sa fac acest lucru .ce drepturi are supra fetitei ///?Ma poate opri si s-o iau in vacanta /?Fetita are 5 ani si as vrea s-o iau in Italia macar in vacanta .nu am facut nici o actiune judecatoreasca in acest sens.deocamdata .trbuie sa fac vri-un demers judecatoresc sa pot face acest lucru?
Pentru adoptia copilului este necesar si acordul tatalui firesc.
Pentru a putea lua copilul, trebuie sa faceti proces pentru incredintarea minorei daca pana in prezent nu ati facut nici un proces si sa-l chemati in judecata pe tata. Chiar daca acesta nu este de acord, cu martori va puteti dovedi actiunea si sa obtineti o hotarare de incredintare.
Multumesc pt raspuns .Nici in vacanta nu pot sa-l iau /?nu prea am timp sa umblu in tribunale .Si mie teama ca la procesu de incredintare poate obtine el fetita intrucat ea locuieste acum cu parintii mei ,iar daca e necesar ca ,copilu sa locuiasca cu un parinte nu pot fi eu aceea ca eu locuiesc in italia .Daca mi s-ar incredinta copilu as putea sa-l iau in italia?