avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURILE TATALUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURILE TATALUI

Am inteles rezlov problema baiatului.dar mai am o fata pe care tatal ei a recunoscut-o de la nastere eu nefiinc casatorita.de 3 ani sant despartita de tatal ei iar fata am luato la parintii mei intre timp am fost nevoita sa plec in strainatate la munca ,fetita a ramas la parinti.as vrea sa iau fetita cu mine in strainatate ,unde eu m-am casatorit si s-o adopte actualu sot al meu .tatal fetitei vrea sa ma impedice sa fac acest lucru .ce drepturi are supra fetitei ///?Ma poate opri si s-o iau in vacanta /?Fetita are 5 ani si as vrea s-o iau in Italia macar in vacanta .nu am facut nici o actiune judecatoreasca in acest sens.deocamdata .trbuie sa fac vri-un demers judecatoresc sa pot face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 00:02, 18 Iunie 2008
Pentru adoptia copilului este necesar si acordul tatalui firesc.

Pentru a putea lua copilul, trebuie sa faceti proces pentru incredintarea minorei daca pana in prezent nu ati facut nici un proces si sa-l chemati in judecata pe tata. Chiar daca acesta nu este de acord, cu martori va puteti dovedi actiunea si sa obtineti o hotarare de incredintare.
Multumesc pt raspuns .Nici in vacanta nu pot sa-l iau /?nu prea am timp sa umblu in tribunale .Si mie teama ca la procesu de incredintare poate obtine el fetita intrucat ea locuieste acum cu parintii mei ,iar daca e necesar ca ,copilu sa locuiasca cu un parinte nu pot fi eu aceea ca eu locuiesc in italia .Daca mi s-ar incredinta copilu as putea sa-l iau in italia?
Daca nu aveti timp sa umblati in instante, puteti sa va angajati avocat care sa o faca in locul dumneavoastra.

Insa nu inteleg de ce mai intrebati daca nu doriti cu adevarat sa faceti ceva in sensul asta. Nici macar nu ati incercat si deja va dati batut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caderi din drepturi VILCU MARIA CRISTINA VILCU MARIA CRISTINA Buna ziua. Ma numesc Vilcu Maria si acum 5ani am avut o relatie nelegitima timp de 3 ani din care a rezultat o fetita. Fostul meu concubin nea parasit acum ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Cerere plasament gabriela_iancu gabriela_iancu Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu niste informatii deoarece vreau sa iau in plasament un copil ds 7 luni. Avem atestat de adoptator, dar din pacate ... (vezi toată discuția)