avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui

Nu sunt casatorita cu tatal fetitei mele( 5 luni) . Fata este pe numele meu dar este recunoscuta de tatal ei. Intrebarea mea este poate fi infiata de viitorul meu sot? pot parasi tara cu ea? Fetita are cetatenie britanica si acum incerc sa-i obtin cetatenia romana.va multumesc din suflet
Alatur o a doua intrebare importanta : el este in anglia eu in romania, in caz ca am nevoie de proces ptr incredintarea fetitei, procesul poate avea loc in medias , orasul in care eu locuiesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
catia29, utilizator
Cel mai recent răspuns: catia29 , utilizator 16:14, 26 Aprilie 2008
Aveam nevoie de urgenta raspunsului ca sa stiu ce am de facut.( speram sa nu trebuiasca sa ajung la tribunal pentru ca se cheltuiesc ceva bani acolo)Am nevoie de un an de zile pentru a-mi gasi de lucru si strange bani pentru avocat.Mentionez ca nu am nici un venit iar fetita nici un drept aici in romania, inca astept certificatul romanesc de nastere( ea fiind cetatean britanic).
Va multumesc pentru raspunsuri
Daca parintii sunt romani este suficient sa mergeti la Primaria unde aveti domiciliu cu certificatul de nastere in original si cu un 2 traduceri legalizate ale acestuia pentru a fi inregistrat copilul in Romania.
Daca viitorul sot e din Anglia, nu va poate "imprumuta" vreo 100-200 de lire sterline pentru a reglementa situatia copilului. Sau parintii? Nu aveti pe nimeni sa va ajute, sa va imprumute?
Tatal ei este in anglia iar eu in romania prin urmare nu ne putem prezenta la primarie amandoi.Certificatul ei original depus pentru a obtine certificatul roman de nastere.Iar povestea cu viitorul sot , ma gandeam ca ar fi o varianta daca ar infia copilul sa scap de situatia in care sunt la cheremul tatalui biologic.( insa in momnetul acesta nu exista un viitor sot), oricdum mi s-a explicat ca nu ajuta la nimic.
In momentul in care voi fi pregatita financiar si pishic il voi da in judecata.Parinti mei nu au nici o vina ca eu m-am pus in situatia asta, iar eu tin foarte mult sa rezolv singura.Important este ca acum cu ajutorul dumneavoastra stiu ce am de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu copil minor albertmihaela albertmihaela Buna ziua. Am intrat intr-o mare problema si cer sprijinul dumneavoastra ca sa pot remedia problema. Pe scurt, am fost intr-o relatie de 2 ani de zile cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui mariazet45 mariazet45 Am inteles rezlov problema baiatului.dar mai am o fata pe care tatal ei a recunoscut-o de la nastere eu nefiinc casatorita.de 3 ani sant despartita de tatal ... (vezi toată discuția)