avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui

Nu sunt casatorita cu tatal fetitei mele( 5 luni) . Fata este pe numele meu dar este recunoscuta de tatal ei. Intrebarea mea este poate fi infiata de viitorul meu sot? pot parasi tara cu ea? Fetita are cetatenie britanica si acum incerc sa-i obtin cetatenia romana.va multumesc din suflet
Alatur o a doua intrebare importanta : el este in anglia eu in romania, in caz ca am nevoie de proces ptr incredintarea fetitei, procesul poate avea loc in medias , orasul in care eu locuiesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
catia29, utilizator
Cel mai recent răspuns: catia29 , utilizator 16:14, 26 Aprilie 2008
In primul rand trebuie sa fie o hotarare judecatoreasca si nu poate decide tatal sa renunte la dreptul sau legal de a-si creste copilul. Nu se poate dispune de aceste drepturi.
Deci... instanta.
Chiar credeati ca va spuneam toti de-aici sa mergeti la avocat daca se rezolva la notar problema?
Cu privire la pensia de intretinere se va pronunta instanta si daca nu o cereti, iar... asa e legea!
Instanta de judecata hotaraste cu privire la incredintare, in functie de intesesul superior al minorului, in timp ce celalalt parinte este obligat la plata pensiei de intretinere, care este dreptul copilului si dumneavoastra, ca mama, nu puteti renunta la aceasta in numele minorului. Daca vine in tara, tatal poate sa nu se opuna ca minorul sa fie incredintat mamei. In cazul in care se opune, oricum dovediti cu martori ca sunteti cea care a ingrijit copilul de la nastere, ca aveti conditii in continuare pentru cresterea si educarea acestuia...
Am inteles.Multumesc tare mult.Speram sa pot evita instanta de judecata.Acum imi este totul clar.Voi lasa sa treaca un an apoi probabil il voi chema in sala de judecata, pentru ca nu mai doresc sa depind de el cu nimic.
NU cred ca ati inteles! de ce sa asteptati sa treaca un an? de ce sa nu rezolvati situatia incerta a copilului?
Puteti sa-l dati in judecata oricand. Ii indicati adresa din buletin. daca nu se prezinta, treaba lui...

Altfel, care era urgenta raspunsului?
Sa treaca un an?
Sunt la fel de uimita ca si colega... :O Daca vreti sa aveti siguranta ca acest copil este al dv., atunci faceti acum ceva...
De ce sa asteptati?

Alte discuții în legătură

Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu copil minor albertmihaela albertmihaela Buna ziua. Am intrat intr-o mare problema si cer sprijinul dumneavoastra ca sa pot remedia problema. Pe scurt, am fost intr-o relatie de 2 ani de zile cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui mariazet45 mariazet45 Am inteles rezlov problema baiatului.dar mai am o fata pe care tatal ei a recunoscut-o de la nastere eu nefiinc casatorita.de 3 ani sant despartita de tatal ... (vezi toată discuția)