avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatoria in strainatate cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatoria in strainatate cu copil minor

Buna ziua. Am intrat intr-o mare problema si cer sprijinul dumneavoastra ca sa pot remedia problema. Pe scurt, am fost intr-o relatie de 2 ani de zile cu prietenul meu (cetatean roman) din care a rezultat/ nascut o fetita in luna Martie anul curent. Fetita sa nascut in Marea Britanie, inregistrata cu certificatul de nastere dupa care recunoscut (transcris) si de autoritatiile Romane. Dupa inregistrarea Copilului pe numele lui/tatalui acesta se comporta cu totul diferit si relatia nu a mai continuat din luna Aprilie. Problema este ca fetita este trecuta pe numele tatalui in toate documentele inclusiv si pe pasaport iar domiciliul este pe adresa de la ap lui din romania. Eu locuiesc momentan cu copilul in Marea Britanie alaturi de toata familia mea. Ce demersuri as putea sa fac sa pot calatori cu copilul meu fara sa am consintamantul lui de fiecare data (adica imputernicire de calatorie de la ambasada Romaniei)? Vreau sa mentionez ca relatia dintre noi doi nu mai este una comunicativa si tatal nu este interesat de existenta copilului. Unde as putea sa fac demersurile in Marea Britanie sau Romania? Ce anume Trebuie sa fac? Ce lege este in Romania care sa protejeze mamele singure (necasatorite)? Va multumesc . :(( O mama suparata si disperata.Va rog sa nu ezitati sa ma contactati/intrebati daca va este ceva neclar sau aveti vreo intrebare.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
gi-jane2, moderator
trebuie proces de incredintare minor
Buna ziua,o intrebare as avea si eu daca poate cineva sa ma ajute,am studiat Legea 248/2005 , insa am o speta aparte sa spunem:
-copil rezultat din casatorie mixta,poseda pasaport romanesc,cum procedeaza la iesirea din Romania in cazul in care acesta calatoreste doar cu mama,tatal fiind cetatean strain care nu locuieste in Romania.
Va multumesc anticipat in cazul in care cineva se incumeta sa-mi raspunda.
Si in cazul dvs. are nevoie ori de acordul tatalui sau de hotarare judecatoreasca.
Doar ca procesul va fi probabil mai lung si ar fi indicat sa aveti in vedere acest aspect cand veti stabili onorariu de avocat ca sa nu va pacaliti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Potrivit legii romane puteti obtine exercitarea autoritatii parintesti exclusive si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.Daca obtineti autoritatea parinteasca exclusiva nu mai este nevoie de consimtamantul tatalui cand efectuati calatorii cu copilul.
Nu se pune problema unui divort,la plecarea din tara sotului el da o declaratie in aeroport ca sa pot pleca de acolo inspre Romania, intreb care este situatia la plecarea din Romania spre acea tara .Multumesc.

Alte discuții în legătură

Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Alice30 Alice30 Am o problema careia nu-i gasesc rezolvarea: Stau in Franta si am un baietzel care s-a nascut aici.Eu si tatal lui nu suntem casatoriti,dar baiatul este pe ... (vezi toată discuția)