avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt ...

Cheltuieli copil minor

Buna seara.
Am urmatoarea situatie.
Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu cand ma vad cu el are aceleasi haine si incaltari.
Vreau sa stiu daca exista o baza legata prin care se poate afla pe ce se cheltuie banii din pensia alimentara.
Daca m-as raporta la lege care spune ca ambii parinti contribuie in mod egal la cresterea ... etc. a copilului ar trebui ca ambii sa contribuim cu aceeasi suma de bani, fapt ce nu se intampla.
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 11:05, 1 Septembrie 2023


PaulHu a scris:


In concluzie... parintele nerezident va plati pensie alimentara iar parintele rezident face ce vrea cu banii fara sa dea explicatii.


Exact. Incercati sa mariti programul de legaturi personale, macar cu 1-2 zile in plus in timpul saptamanii, si lasati balta subiectul pensiei de intretinere. Duceti copilul in acele zile la activitati extra, le platiti, iar daca in viitor se vor cere bani in plus, le folositi pentru a obtine suplimentarea pensiei in natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Caz de materialism sau ignoranta? Kittyy Kittyy Tatal unui copil de 1 an plateste acestuia, drept pensie de intretinere, 25 de milioane lei vechi ( adica 25% din veniturile sale) ( el avand o pozitie ... (vezi toată discuția)
Va cer ajutorul! doru voinea doru voinea m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)