avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Andreajully

Activitate Andreajully

pai unul dintre coproprietari a facut un act de iesire din indiviziune la notar, care a fost atacat in instanta de catre un alt coproprietar, si acum cere instantei sa constate iesirea din indiviziune pentru terenul aflat in coproprietate, iar in acest mod sa ii revina o cota de 100mp pentru care sustine ca este proprietar exclusiv(sustinere bazata pe faptul ca a incheiat acel act de iesire de indiviziune la notar)
intrebarea e, daca se ataca actul respectiv de iesire din indiviziune(care eu am crezut ca este un partaj conventional), ce efecte se produc mai exact?
Se poate contesta in fata instantei un partaj conventional realizat in fata notarului de catre coproprietari?Pentru ce motive?(in afara de nulitate relativa si cauzele care determina desfiintarea contractelor, daca ar mai fi si alte motive..)
Daca da, ce efecte are atacarea partajului? O sa ii opreasca pe coproprietari sa dispuna de bunurile care le-au fost atribuite prin partaj?
Un prieten a imprumutat o suma de bani unei persoane x si s a pus ipoteca pe imobilul lui x. X s a sinucis ulterior, si sotul acesteia a decedat la scurt timp. Fiul acestora e presupus a fi in alta tara si nu poate fi contactat. Au trecut aproximativ zece ani de la imprumut. Ce poate face prietenul meu ca sa si recupereze creanta? Executorii si avocatii ii spun ca nu prea are face. Multumesc!
In ce modalitate poate fi demis un prefect, prin ce act si mai ales de catre cine trebuie emis acesta, eventual daca dispozitia respectiva poate fi atacata in instanta? Multumesc!