avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate liviuOT

Activitate liviuOT

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
în terorie (pe modelul SUA, dar în mod evident acolo cadrul legislativ este diferit) acele inregistrări ar putea constitui informații de interes public si ar putea fi obținute în baza unei simple cereri la care se atașazaă dispozitivul - cd/memory stick - pe care să fie copiate respectivele inregistrari).

în practică însă cel ai probabil vor fi invocate tot felul de motive de tipul „secret de serviciu” sau „protectția datelor personale” deși nu văd nici de ce ar fi secret și nici de ce datele (eventual) personale nu ar putea fi indepartate/eliminae/mascate/cenzurate de pe copia pusa la dispoziție.
în absența unei jurisprudențe relevante ( decizie ICCJ care să clarifice subiectul) tot ce puteti face este să vă adresati politiei cu o cerere si in caz de refuz să urmați procedura contestării in contencios administrativ ... poate ...cine știe?!

inregistrarile respective insă TREBUIE sa existe , să fie păstrate conform legii iar in cazul unui abuz in serviciu (sau a altei fapte) pe care o reclamați organele competente (conducerea poliției, procurorul) poate solicita/obține/utiliza respectivele inregistrări in solutionarea plangerii formulate.
Răspuns la discuția Asociatia de proprietari vs ONG
Art. 1. - (1) Persoanele fizice şi persoanele juridice care urmăresc desfăşurarea unor activităţi în interes general sau în interesul unor colectivităţi locale ori, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociaţii ori fundaţii în condiţiile prezentei ordonanţe.

(2) Asociaţiile şi fundaţiile constituite potrivit prezentei ordonanţe sunt persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

(3) Partidele politice, sindicatele şi cultele religioase nu intră sub incidenţa prezentei ordonanţe