avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate lbsm

Activitate lbsm

Cum trebuie repartizate in acest caz cheltulielile ce ne revin, conf art75 (c) - cheltuieli pe cota -parte indiviza ?
Asociatia ne repartizeaza acum cheltuielile la suprafata magazinului nu la suprafata cotei indiviza.
Doar pentru ca trece teava de apa rece si canalizarea prin subsolul blocului ( tevile care le folosesc la grupul sanitar - atat sunt comune) trebuie sa platesc toate cheltuielile de administrare a asociatiei la suprafata?
Spatiul meu comercial are suprafata a 3-4 apartamente. Nu mi se pare logic sa platesc aceste cheltuieli de 3-4 ori mai mult decat un apartament in contextul in care asociatia nu gestioneaza pentru noi nici o utilitate ....ci o eventuala avarie.
Nota de plata contine salariile administratiei+cenzor -la mp, cheltuieli diverse birotica, avocati -la mp. Toate cheltuielile sunt calculate la mp.
Da, am in proprietate un spatiu. In actul proprietatii este precizat ca detin Xmp impreuna cu cota indiviza din suprafata de folosinta comuna a imobilului. Putem refuza taxarea cotei parte din asistenta juridica platita pt procesele in curs de ex. CET, atata timp cat noi nu am fost niciodata racordati la CET?
Multumesc
Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Mentionez ca toate utilitatile sunt direct contractate, inclusiv serviciul de curatenie. Acum un an asociatia de proprietari ne-a spus ca este obligatoriu sa ne inscrie in asociatie si implicit sa ne puna la plata. Toate avariile si reparatiile la spatiu le-am platit singuri, inclusiv deratizare.
Ni se factureaza comision de administrare si cheltuielile directe ale asociatiei : comisioane bancare, chirie spatiu asociatie, cota parte din asistenta juridica platita pt procesele lor.
As dori sa-mi explicati daca este obligatorie aceasta taxare sau nu.
Multumesc