avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Ambro

Activitate Ambro

Răspuns la discuția Vanzare bunuri
Sora mea locuieste in Canada sinii va face procura cumnatei sa o reprezinte la dezbaterea mostenirii. Asadar, dezbaterea va avea loc intre mine si aceasta cumnata careia sora mea i-a facut sino copie legalizata a certficatului de deces. Ingrijorarea mea este daca ea poate face vanzarea exclusiv, in lipsa mea.

raluk0207 a scris:

Adica....daca in procura scrie ca dupa dezbaterea mostenirii mandatarul este imputernicit sa vanda cota ce ii revine mandantului, da, poate vinde.
Si nu e vorba de excludere, e vorba ca ati semnat un act, prin care ati imputernicit pe cineva si nu stiti ce puteri i-ati conferit.

Sora mea locuieste in Canada sinii va face procura cumnatei sa o reprezinte la dezbaterea mostenirii. Asadar, dezbaterea va avea loc intre mine si aceasta cumnata careia sora mea i-a facut sino copie legalizata a certficatului de deces. Ingrijorarea mea este daca ea poate face vanzarea exclusiv, in lipsa mea.

raluk0207 a scris:

Adica....daca in procura scrie ca dupa dezbaterea mostenirii mandatarul este imputernicit sa vanda cota ce ii revine mandantului, da, poate vinde.
Si nu e vorba de excludere, e vorba ca ati semnat un act, prin care ati imputernicit pe cineva si nu stiti ce puteri i-ati conferit.

Adica? Prin procura, unul din mostenitori are dreptul sa-l excluda pe celalalt?

raluk0207 a scris:

Depinde ce scrie in procura.

Discuție Vanzare bunuri
In situatia a doi mostenitori directi (frati), daca cineva detine procura de la unul din mostenitori si o copie lagalizata a certificatului de deces, poate inainta vanzarea bunurilor persoanei decedate fara prezenta celuilalt mostenitor direct?
Multumesc