avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bunuri

In situatia a doi mostenitori directi (frati), daca cineva detine procura de la unul din mostenitori si o copie lagalizata a certificatului de deces, poate inainta vanzarea bunurilor persoanei decedate fara prezenta celuilalt mostenitor direct?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:41, 26 Martie 2019
Depinde ce scrie in procura.
Adica? Prin procura, unul din mostenitori are dreptul sa-l excluda pe celalalt?

raluk0207 a scris:

Depinde ce scrie in procura.

Adica....daca in procura scrie ca dupa dezbaterea mostenirii mandatarul este imputernicit sa vanda cota ce ii revine mandantului, da, poate vinde.
Si nu e vorba de excludere, e vorba ca ati semnat un act, prin care ati imputernicit pe cineva si nu stiti ce puteri i-ati conferit.
Sora mea locuieste in Canada sinii va face procura cumnatei sa o reprezinte la dezbaterea mostenirii. Asadar, dezbaterea va avea loc intre mine si aceasta cumnata careia sora mea i-a facut sino copie legalizata a certficatului de deces. Ingrijorarea mea este daca ea poate face vanzarea exclusiv, in lipsa mea.

raluk0207 a scris:

Adica....daca in procura scrie ca dupa dezbaterea mostenirii mandatarul este imputernicit sa vanda cota ce ii revine mandantului, da, poate vinde.
Si nu e vorba de excludere, e vorba ca ati semnat un act, prin care ati imputernicit pe cineva si nu stiti ce puteri i-ati conferit.

Sora mea locuieste in Canada sinii va face procura cumnatei sa o reprezinte la dezbaterea mostenirii. Asadar, dezbaterea va avea loc intre mine si aceasta cumnata careia sora mea i-a facut sino copie legalizata a certficatului de deces. Ingrijorarea mea este daca ea poate face vanzarea exclusiv, in lipsa mea.

raluk0207 a scris:

Alte discuții în legătură

Succesiunea danielnel danielnel antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Procura speciala pentru succesiune Dianora Dianora As dori sa ma lamuriti daca puteti in privinta unei imputerniciri.Pana in luna iulie trebuie sa fac dezbatarea mostenirii la un imobil la care sunt si eu ... (vezi toată discuția)
Procura si dezbatere mostenire xmagx2001 xmagx2001 Buna ziua, am de dezbatut o mostenire la care mostenitori unici sunt eu si sora mea, intrebarea mea ar fi urmatoarea: pot sa imputernicesc o persoana care ... (vezi toată discuția)