As dori sa ma lamuriti daca puteti in privinta unei imputerniciri.Pana in luna iulie trebuie sa fac dezbatarea mostenirii la un imobil la care sunt si eu mostenitoare.Fiindca locuiesc in Spania si nu pot ajunge in Romania decat in concediu in luna august am vazut ca se poate face la ambasada o procura speciala pentru succesiune prin care persoana de incredere la care o trimit este imputernicita sa ma reprezinte la dezbatarea mostenirii,ridicarea certificatului de mostenitor,etc.As vrea ca dezbatarea sa se faca in luna iunie sau iulie pentru ca sa nu depasim termenul de 6 luni de la deces.Daca fac la cineva din tara procura speciala pentru succesiune mai este nevoie sa fac la ambasada si declaratia de acceptare a mostenirii?
Confundati putin lucrurile. Nimeni nu va obliga sa dezbateti o mostenire in 6 luni de la data decesului. Este vorba despre altceva: puteti da o declaratie de acceptare expresa a mostenirii in termen de 6 luni, sau, daca a trecut termenul de 6 luni, se da o declaratie prin care specificati ca ati acceptat mostenirea tacit prin preluare de bunuri si luare in posesie, inca de la data decesului. Totodata, faceti si procura prin care imputerniciti pe altcineva sa va reprezinte la dezbaterea mostenirii< pt. asta aveti nevoie de datele exacte ale mandantului(cel mai bine va trimite prin mail sau fax o copie a cartii sale de identitate, precum si o copie a certificatului de deces). La consulat veti primi relatii complete. Succes !
Stiu ca nu sunt obligata sa dezbat mostenirea in termen de 6 luni,dar am vazut ca este nevoie sa fac in termenul acesta declaratia de acceptare a mostenirii.Credeam ca daca fac procura speciala pentru succesiune nu mai este nevoie sa trimit si declaratia de acceptare a mostenirii.Va multumesc pentru raspuns.
Succesiune
Dianora
As dori sa ma ajute cineva cu un raspuns legat de procedura de dezbatare a unei succesiuni.In urma decesului bunicii mele in luna ianuarie 2010 sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
danielnel
antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata
gexu
buna ziua.as avea nevoie de lamuriri.tata a murit in martie anul acesta.eu nu sunt in tare.cei de acasa m-au somat pentru ca trebuie sa facem succesiunea si ... (vezi toată discuția)