avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura si dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura si dezbatere mostenire

Buna ziua,

am de dezbatut o mostenire la care mostenitori unici sunt eu si sora mea, intrebarea mea ar fi urmatoarea: pot sa imputernicesc o persoana care sa ma reprezinte in dezbaterea mostenirii atata timp cat sunt plecat din tara? doresc sa fac o procura parintilor prietenei mele, viioarea sotie la un notariat . Pot sa fac dezbaterea mostenirii atata timp cat mama este in viata dar este diagnosticata cu boala Alzheimer ? doresc prin aceasta procura ca ei sa ma reprezinte si sa ma acoper in fata surorii mele pentru a nu pierde partea mea la mostenire.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xmagx2001 , utilizator 16:27, 5 Ianuarie 2012
momentul decesului reprezinta data deschiderii succesiunii, prin urmare nu se poate dezbate o mostenire atat timp cat persoana respectiva este in viata, indiferent de starea sa de sanatate.
Mostenirea cui vreti sa o dezbateti, a mamei? Nu puteti dezbate mostenirea mamei pana mama nu decedeaza.

Puteti face o procura catre oricine vreti sa va resprezinte interesele dar declaratia de acceptare a mostenirii (data in termen de 1 an de la decesul defunctului/ei) trebuie data de dvs. in persoana. Puteti sa dati aceasta declaratie si la consulatul Romaniei din statul unde va veti afla.
xmagx2001 a scris:

Buna ziua,

am de dezbatut o mostenire la care mostenitori unici sunt eu si sora mea, intrebarea mea ar fi urmatoarea: pot sa imputernicesc o persoana care sa ma reprezinte in dezbaterea mostenirii atata timp cat sunt plecat din tara? doresc sa fac o procura parintilor prietenei mele, viioarea sotie la un notariat . Pot sa fac dezbaterea mostenirii atata timp cat mama este in viata dar este diagnosticata cu boala Alzheimer ? doresc prin aceasta procura ca ei sa ma reprezinte si sa ma acoper in fata surorii mele pentru a nu pierde partea mea la mostenire.

Va multumesc

nu scrie niciunde ca mostenirea va fi facuta dupa mama. probabil va fi facuta dupa tatal decedat, de vreme ce mama este inca in viata.
tatal meu intradevar a decedat dar inainte de a muri el a facut acte de vanzare catre mama mea astfel incat ea este singura proprietara a 2 imobile. Nu vreau sa fiu rautacios sau sa fiu interpretat gresit. Eu sunt pe punctul de a pleca definitiv din tara, sunt in relatii foarte proaste cu sora mea si exista riscul ca eu odata plecat ea sa ai vanda toata averea mamei si din acest motiv vreau sa ma protejez legal pentru a impiedica orice frauda din partea surorii mele.
Pana nu decedeaza mama nu puteti face absolut nimic. Mama dvs. poate face ce doreste cu bunurile dumneaiei. Totusi, daca le vinde sorei puteti sa atacati respectivul contract de vanzare-cumparare drept donatie simulata.

Alte discuții în legătură

Succesiunea danielnel danielnel antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca lalex lalex Buna seara! Mama mea, fiind proprietara unei case doreste sa imi transfere dreptul de proprietate mie(fiul ei) tinand cont ca mai are o fiica,cu care am cazut ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa mostenitorilor rara_rara rara_rara Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Mama a avut 10 hectare de pamant pe care si le-a insusit, abuziv, una din surorile mele(furand ... (vezi toată discuția)