Iesirea din tara era unul dintre motive. Stiam ca il pot trece in pasaportul meu pe baza hotaririi de divort, dar la granita se cere actul notarial de incredintare. Vara trecuta am fost in tabara cu copiii in strainatate si am intimpinat aceasta problema.
Daca nu se poate face adoptia fara acordul tatalui natural nu-mi ramine decit sa-l caut in lume. Sau sa deschid dosar penal pentru abandon si neplata pensiei alimentare.. (asta da razbunare...).
Multumesc pentru promptitudine!
Nu se poate face adoptia fara consimtamintul lui? Nici daca a abandonat de 4 ani copilul? Nu i-a platit pensie alimentara decat cind i s-a retinut pe stat, in rest imi mai trimitea fosta mea soacra mai putin de 50% din pensia lunara tt pina acum 4 ani. Ultima veste despre el o am de 2 ani, de cind a plecat in Spania. Ce pot face in aceasta sitatie?
Buna ziua,
Sunt recasatorita de 5 ani si am din prima casatorie un baietel de 11 ani. Tatal lui nu-l mai viziteaza de 4 ani si nu-i plateste pensie alimentara. Nu am vrut sa deschid dosar penal pentru ca n-am vrut sa ii distrug sansele de a munci in strainatate. Problema e ca nu dam de el sa ne faca un act notarial prin care sa putem calatori impreuna cu copilul in excursie in Uniunea Europeana. Ne-am gandit ca ar fi mai usor sa il infieze sotul meu. Nu stim unde sa ne adresam. Precizez ca in urma divortului am hotarire definitiva de incredintare.