avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate moisescua

Activitate moisescua

Răspuns la discuția incurcaturi
este vorba de un imobil.Nici sotul doamnei x nu mai traieste. .Doamna y si Domnul z sunt frati si sunt nepotii(dupa sora ) doamnei X.
Din 1974 si pana acum nu a "aparut" nici un testament din partea doamnei X.
Răspuns la discuția incurcaturi
va multumesc pentru raspuns.Si domnul Z este decedat,iar noi nu pricepem acum de unde pana unde lasa testament pe jumatate din imobil((el mostenind in 1974 doar 2/8)).Problema cea mai mare este doamna x care a avut ultimul domiciliu in Ungaria,la Budapesta.Am inteles din diverse surse ca daca doamna x este castorita in Ungaria este posibil sa aibe cetatenie maghiara si asta sa incurce putin procesul.
Discuție incurcaturi
am si eu o problema,sper sa ma poata ajuta cineva.problema este un imobil care conform unui certificat de mostenitor incheiat in 1974 are 3 mostenitori:
1. doamna x (nascuta in Romania,dar casatorita in Ungaria)-in calitate de sora a defunctei-mosteneste o cota de 4/8 . Mentionez ca doamna x este decedata din 1975(la Budapesta) si nu are urmasi.(cum dovedesc asta?!).
2.doamna Y in calitate de nepoata mosteneste o cota de 2/8.(decedata si dumneaei ,dar cu urmasi)
3.domnul Z in calitate de nepot mosteneste o cota de 2/8.

Mai este mentionat faptul ca certificatul serveste NUMAI doamnei x si domnului z .
In anul 2003 apare un testament(incheiat prin notariat) in care domnul Z lasa fiului si norei o cota indiviza de 1/2(JUMATATE) din acest imobil. ????????????????

Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a face succesiunea acestui imobil?Va multumesc anticipat