am si eu o problema,sper sa ma poata ajuta cineva.problema este un imobil care conform unui certificat de mostenitor incheiat in 1974 are 3 mostenitori:
1. doamna x (nascuta in Romania,dar casatorita in Ungaria)-in calitate de sora a defunctei-mosteneste o cota de 4/8 . Mentionez ca doamna x este decedata din 1975(la Budapesta) si nu are urmasi.(cum dovedesc asta?!).
2.doamna Y in calitate de nepoata mosteneste o cota de 2/8.(decedata si dumneaei ,dar cu urmasi)
3.domnul Z in calitate de nepot mosteneste o cota de 2/8.
Mai este mentionat faptul ca certificatul serveste NUMAI doamnei x si domnului z .
In anul 2003 apare un testament(incheiat prin notariat) in care domnul Z lasa fiului si norei o cota indiviza de 1/2(JUMATATE) din acest imobil. ????????????????
Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a face succesiunea acestui imobil?Va multumesc anticipat
Trebuie facuta iesirea din indiviziune, conform certificatului de mostenitor. Daca doamana x a decedat fara mostenitorri atunci cota sa parte apare ca o succesiune vacanta cu regimul juridic adecvat, ca si in cazul doamnei y. Puteti dovedi decesul si lipsa mostenitorilor acestora facind o cerere la primaria in raza careia a avut ultimulul domiciliu. Cit priveste testamentul, daca testatorul este in viata, acest act nu produce nici un efect, fiind un act de ultima voiinta efectele sale se produc dupa decesul domnului z, astfel ca nu are nici o relevanta in cauza.
va multumesc pentru raspuns.Si domnul Z este decedat,iar noi nu pricepem acum de unde pana unde lasa testament pe jumatate din imobil((el mostenind in 1974 doar 2/8)).Problema cea mai mare este doamna x care a avut ultimul domiciliu in Ungaria,la Budapesta.Am inteles din diverse surse ca daca doamna x este castorita in Ungaria este posibil sa aibe cetatenie maghiara si asta sa incurce putin procesul.
Legea aplicabila e cea de la locul imobilului.
Imobilul e teren sau constructie?
X nu are descendenti, ascendenti, sot suopravietuitor, dar z si y ce-i sunt?
Stiti si ca nu are mostenitori prin testament?
este vorba de un imobil.Nici sotul doamnei x nu mai traieste. .Doamna y si Domnul z sunt frati si sunt nepotii(dupa sora ) doamnei X.
Din 1974 si pana acum nu a "aparut" nici un testament din partea doamnei X.
Mostenire teren
cristinam28
Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: In 2007 matusa mea a inceput un proces cu Primaria pentru revendicarea unui teren ... (vezi toată discuția)
Mostenirea
angela ionescu
in cazul in care o doamna(x) cu un copil minor dintr-o casatorie anterioara, cu un frate major, parintii decedati si cu urmatoarele bunuri dobandite inaintea ... (vezi toată discuția)