avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Activitate Titi Perescu

Activitate Titi Perescu

Ooooo , MULTUMESC FRUMOS Dl. Cornel Vasile !!!!!!! Clar : Tribunalul TIMIS , deoarece locuiesc la LUGOJ , jud.Timis. Daca nu va suparati , si nu cer prea mult , eu am reusit sa redactez chemarea in judecata in legatura cu problema mea , NU AM DEPUS ACTELE , DOAR AM SCRIS LA CALCULATOR , MAI POT MODIFICA . Dupa ce am citit .... zeci de chemari in judecata , am ramas cu o dilema : .... NU STIU UNDE SE INCADREAZA ???? Eu am scris : subsemnatul ..... formulez prezenta "ACTIUNE CIVILA" prin care solicit instantei sa : ....1.oblige returnarea sumelor retinute ilegal ,2. sa oblige sa nu mai retina in continuare .... . CONSIDERENTE ..... IN FAPT..... IN DREPT..... ALATURAT ANEXEZ ...... . Intrebarea este : am zis bine "ACTIUNE CIVILA"? sau trebuia : "OBLIGATIA DE A FACE" ? sau altcumva ? Sunt convins ca va respinge chemarea daca nu stiu ce sa cer ,caci temeiul legal apoi il gasesc in " LEGIS TM"=CAUT TOATE LEGILE SI LE CITESC . Daca aveti bunavointa sa-mi "soptiti" si temeiul legal , as fii fericit . Dar oricum : VA MULTUMESC DIN SUFLET !!!!!!! In rest consider ca am scris bine , am argumentat , si am folosit toate articolele de lege favorabile , dar am facut referire si la precedente in instanta cu alte cazuri similare din jurisprudenta , una find o hotarare a Curtii de Apel Timisoara care a decis in Decizia 1417/2008 prin care a decis ca : retinerea se face doar cu acordul salariatului . Caz : Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara in contradictie cu Uniunea Judeteana Sanitas Timis .
Alt caz : Curtea de Apel Bacau a decis ca este ilegala retinerea unei contributii din salariul nemembrului de sindicat , arata in decizia magistratilor nr.1484/2009 faptul ca potrivit Codului Fiscal si Legilor speciale , ""DOAR RETINERILE PE STATUL DE PLATA PENTRU CAS , SOMAJ , ASIGURARI DE SANATATE SI IMPOZIT PE VENIT NU CER IMPERATIV ACORDUL SCRIS AL SALARIATULUI . PE CALE DE CONSECINTA , PENTRU CELELALTE RETINERI , SE CERE ACORDUL SCRIS , PREALABIL AL SALARIATULUI .""
Dl. CLAUDIU LASCOSCHI va multumesc pentru lamurire si promptitudine . Va rog sa-mi spuneti doar daca problema mea se incadreaza in categoria : Litigii de Munca .
Buna ziua . Ma numesc Perescu Petru , si doresc sa actionez in judecata CFR CALATORI - Serviciul R.U.O. al Regionalei CFR CALATORI TIMISOARA, respectiv Biroul R.U.O. ( resurse umane) din Depoul Timisoara , ca nu au tinut cont de sentinta de dizolvare a sindicatului emisa de Judecatoria Lugoj nr.20/2019 din 04.01.2019 , in dosarul nr. 3914/252/2018 , precum si de notificarea mea prin care am adus la cunostinta ca nu consimt retinerea procentului de 1% din brut si a fondului de greva . Am ramas doar 5 membrii de sindicat restul fiind pensionati . Din 5 membrii , 3 au trecut la alt sindicat , iar eu si alt coleg am decis sa nu mai facem parte din niciun sindicat . In cazul celor 3 mutati la alt sindicat au emis un alt CIM cu solicitarea consimtamantului lor pentru retinerea cotizatiei . In cazul nostru , NU !!!!! Banii au fost opriti si virati in contul inchis al sindicatului DIZOLVAT !!!!!!!!!!!!!! Art.4 din CCM invocat de biroul RUO din depou in care precizeaza ca : nemembrii de sindicat sa cotizeze cu 1% la administratie la comisia paritara , argumentand ca "CCM este legea partilor" ...dar in CIM solicita consimtamantul personal al meu .Ar avea valabilitate daca si salariatii nemembrii de sindicat ar fi participat direct sau prin reprezentanti la negocieri si ar fi semnat CCM . PRECEDENTE IN INSTANTA : CURTEA DE APEL TIMISOARA a decis in 2008 in DECIZIA 1417/2008 ca "RETINEREA COTIZATIEI PENTRU SINDICALISTI SE FACE IN BAZA ACORDULUI ACESTORA SI ACEEASI REGULA TREBUIE APLICATA SI IN CAZUL SALARIATILOR NESINDICALISTI " - cazul salariatilor din Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara in contradictie cu Uniunea Judeteana Sanitas Timis . Am specificat in NOTIFICARE ca astfel incalca : CONSTITUTIA ROMANIEI , LEGE 62/2011 actualizata prin OUG 23/2017 Art.3 Al.3 , LEGEA 53/2003 Art.169 Al. 1 .