Ooooo , MULTUMESC FRUMOS Dl. Cornel Vasile !!!!!!! Clar : Tribunalul TIMIS , deoarece locuiesc la LUGOJ , jud.Timis. Daca nu va suparati , si nu cer prea mult , eu am reusit sa redactez chemarea in judecata in legatura cu problema mea , NU AM DEPUS ACTELE , DOAR AM SCRIS LA CALCULATOR , MAI POT MODIFICA . Dupa ce am citit .... zeci de chemari in judecata , am ramas cu o dilema : .... NU STIU UNDE SE INCADREAZA ???? Eu am scris : subsemnatul ..... formulez prezenta "ACTIUNE CIVILA" prin care solicit instantei sa : ....1.oblige returnarea sumelor retinute ilegal ,2. sa oblige sa nu mai retina in continuare .... . CONSIDERENTE ..... IN FAPT..... IN DREPT..... ALATURAT ANEXEZ ...... . Intrebarea este : am zis bine "ACTIUNE CIVILA"? sau trebuia : "OBLIGATIA DE A FACE" ? sau altcumva ? Sunt convins ca va respinge chemarea daca nu stiu ce sa cer ,caci temeiul legal apoi il gasesc in " LEGIS TM"=CAUT TOATE LEGILE SI LE CITESC . Daca aveti bunavointa sa-mi "soptiti" si temeiul legal , as fii fericit . Dar oricum : VA MULTUMESC DIN SUFLET !!!!!!! In rest consider ca am scris bine , am argumentat , si am folosit toate articolele de lege favorabile , dar am facut referire si la precedente in instanta cu alte cazuri similare din jurisprudenta , una find o hotarare a Curtii de Apel Timisoara care a decis in Decizia 1417/2008 prin care a decis ca : retinerea se face doar cu acordul salariatului . Caz : Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara in contradictie cu Uniunea Judeteana Sanitas Timis .
Alt caz : Curtea de Apel Bacau a decis ca este ilegala retinerea unei contributii din salariul nemembrului de sindicat , arata in decizia magistratilor nr.1484/2009 faptul ca potrivit Codului Fiscal si Legilor speciale , ""DOAR RETINERILE PE STATUL DE PLATA PENTRU CAS , SOMAJ , ASIGURARI DE SANATATE SI IMPOZIT PE VENIT NU CER IMPERATIV ACORDUL SCRIS AL SALARIATULUI . PE CALE DE CONSECINTA , PENTRU CELELALTE RETINERI , SE CERE ACORDUL SCRIS , PREALABIL AL SALARIATULUI .""