avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate dnysterian

Activitate dnysterian

"BANAT", am impresia ca esti unul dintre fixistii care isi urmaresc interesul. Parerea mea este ca trebuie sa platesc ceea ce consum la pretul corect, iar restul pierderilor pe bloc sa se imparta in mod egal la toate apartamentele, asa cum se impart toate cheluielile comune, reparatii . Daca eram singur in bloc plateam eu totul, dar cand traiesti intr.o comunitate nu ai decat sa imparti cheltuielile.
Gandirea ta " Banat" o au in pricipiu cei care fac baie toti membrii familiei in aceeasi apa din cada si apoi o folosesc ptr toaleta........doar ptr economie. Succesc in viatza

banat a scris:

Se procedează corect .Apometrele sunt considerate repartitoare, astfel factura se imparte la total citire,rezultand un pret mai mare .datorita faptului ca aceste apometre au grad precizie mic, putând depasi 1,20 - 1,30 % Alt factor ce contribuie la aceste ^ pierderi ^ este montarea gresita a acestora. Pierderile normale sunt cele ce apar in cazul spargerii unor conducte comune.

Apometre sunt, chiar schimbate recent pentru a diminua furturile(s-au montat cu citire radio).
Diferentele"pierderile" cred ca apar din cauza citirii apomentrelor in contratimp sau din cauza clasei de precizie, sa zicem ca sunt normale aceste diferente. Problema mea este acea crestere a pretului apei, si daca este vreo lege/hotarare care sa interzica aceste practici neortodoxe. Eu care consum 15-18 mc de apa platesc "pierderi" mult mai mult in plus fata de cel cu 3-4 mc. Suntem o comunitate, trebuie sa platim toti in mod egal aceste pierderi, dar fara o baza legala nu ma pot certa cu persoanele cu gandirea ingusta si care nu-si vad decat propriul interes
Locuiesc in Constanta intr-un bloc cu 44 apartamente, iar de ceva vreme asociatia de proprietari are o practica ce nu imi pare a fi corecta, de a ne incasa un pret de 12-14 lei/mc de apa in loc de 9.66 lei/ mc de apa cu cat este facturat de RAJA Constanta. Asociatia se scuza ca trebuie sa acopere pierderile de pe apometrul general. Mie nu imi pare o practica corecta fiindca cei care au consum mare de apa lunar vor fi cei care vor suporta pierderile, Corect ar fi ca pierderile sa fie impartite pe toate apartamentele in mod egal fiind "pierderi" pe tot blocul.
Exista vreo lege care sa interzica revanzarea apei potabile de catre asociatiile de proprietari.
Imi puteti sugera un contact care sa ma poata indruma spre solutionarea acestei probleme?