Sunt bolnava.
Nu mai sunt angajata de vreo 10 ani.
Am niste boli fizice care ma impiedica sa mai lucrez , inclusiv nu mai pot face fosta mea munca de programator , la care am lucrat vreo 6 ani full time si aveam un salariu de vreo 4000 de Ron lunar.
Mai am vreo 20-30 de ani pana la varsta de pensionare obisnuita.
Pana acum nu am primit nici o pensie, nici o indemnizatie.
Vreau sa stiu urmatorul lucru : sa zicem ca imi fac pensie de invaliditate de grad 1, 2 , pe baza incapacitatii mele fizice de munca. Am dedus de pe net ca ar fi pana in 1000 Ron pe luna . Asta asa, in genere ? Sau minim ? Nu conteaza cati ani am lucrat si ce salariu am avut ?
Si mai vreau sa stiu cum imi pot scoate banii adunati la pensia privata obligatorie, s-au adunat cam 4000 Ron in vreo 15 ani.
Taicameu are vreo 70 de ani, deci nu trebuie sa isi mai reinnoiasca buletinul la 10 ani de zile sau cat este pentru cei tineri. Si-a lasat adresa veche de ani de zile pe buletin.
Deci pentru cerere, cum fac daca am numai acea copie?
Si cand am intrebat de bani, nu m-am referit la taxa de timbru care este mentionata de la inceput. Ci intrebam daca este legal sa fiu obligata apoi sa dau bani de catre organele de justitie pentru ca am facut cererea respectiva, fara sa ma anunte de la inceput de acele sume de bani.
Mi s-a mai intamplat cand am cerut ordin de protectie ce mi-a fost refuzat, de asta intreb.
Copia pe care o am este o copie a actului facuta pur si simplu la xerox color.
Si mai am o problema legata de acest subiect.
Este scris pe act ca a fost eliberat in 5 exemplare, dintre care 4 semnatarilor : 2 parintilor, unul surorii mele in calitate de martora si unul mie.
Sora mea este plecata de multi ani in alta tara si nu stiu daca mai vine in Romania. Poate a lasat exemplarul ei din act in apartamentul ei din Iasi. Dar cand ea a plecat din tara, mi-a lasat o copie dupa cheile de la apartamentul ei, care mi-au fost luate imediat apoi cu forta de taicameu.
In apartamentul meu nu mai este nici un original din acel act.
Nu stiu cine le-a luat.
Maicamea locuieste cu mine la adresa, ea ii deschide usa lui taicameu fara voia mea. De asta nu am schimbat yala si pentru ca ma simt amenintata.
Eu mai am o copie dupa actul de proprietate pentru apartamentul meu.
Si mai este exemplar din act la arhivele statului sau unde se tine, nu stiu cum se numeste exact.
Cum ma sfatuiti sa fac mai departe?
Este act de donatie, de la parinti, fara drept de revocare, definitiv, fara cauze suplimentare, cu semnaturile celor vii implicati.
Eu sunt unicul proprietar, el este ocupantul, nici macar nu este trecut la intretinere ca ar locui la mine.
Locuieste la Suceava, vine cand vrea, sta cat vrea.
Nici nu vorbesc cu el, ma simt amenintata, nu il suport, m-a abuzat ani intregi.
Asta-i situatia.
Oricum, multumesc pentru sfaturi.
Donatie prin succesiune am vrut sa scriu, nu mostenire. Fara drept de revocare, semnat de buna voie de toate partile implicate, actul este real si exista de ani de zile.
Nu am inteles nimic din acel articol.
Deci caut formular pentru cerere de evacuare si il completez, adaugand actele necesare. In Iasi locuiesc.
Unde depun cererea?
Si am inca o intrebare : odata ce depun cererea si se fac demersurile legale pentru acea cerere, este legal sa fiu obligata sa platesc bani pentru acele demersuri, fara sa fiu anuntata anterior de acei bani? Daca da, cam ce suma de bani?
Intreb asta pentru ca organele de justitie, atunci cand am cerut ordin de protectie, dupa ce mi l-au respins, au scris ca ma obliga sa le platesc 1000 Ron, fara sa ma anunte anterior procesului de acest fapt.
Descrierile facute de mine sunt reale.
Apartamentul este doar al meu, prin mostenire prin succesiune, fara drept de revocare, semnat de buna voie de toate partile implicate, de la data cand a fost facut actul, de ani de zile.
Multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam si eu sa fac cerere de evacuare, dar ma interesau detalii mai exacte despre asta si anume : ce scriu in cererea de evacuare, unde o depun, cand mi se confirma, odata avut actul cu cererea de evacuare daca imi intra in casa pot suna Politia sa il scoata afara?
Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare.
Taicameu, desi are vila lui cu livada la Suceava, desi are unde sta in alta parte in Iasi, vine cand vrea el, imi intra in apartament fara voia mea si sta cat vrea el. Pana si prezenta, apropierea lui imi fac rau, pentru ca ani de zile mi-a facut rau, m-a abuzat, m-a fortat, m-a amenintat. Am cerut ordin de protectie cand acum un a intrat peste mine in baia mea si m-a atacat, dar mi-a fost respinsa cererea.
De ani de zile el umbla cu adresa falsa pe buletin. El locuieste la Suceava, dar a lasat pe buletinul lui adresa apartamentului meu din Iasi.
Vreau sa plece din apartamentul meu si sa nu mai vina la mine. Daca se opune, sa il scoata Politia cu forta afara din casa mea, sa am protectie impotriva lui. Cum fac?