avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La pensia de invaliditate conteaza cati ani am lucrat ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La pensia de invaliditate conteaza cati ani am lucrat ?

Sunt bolnava.
Nu mai sunt angajata de vreo 10 ani.
Am niste boli fizice care ma impiedica sa mai lucrez , inclusiv nu mai pot face fosta mea munca de programator , la care am lucrat vreo 6 ani full time si aveam un salariu de vreo 4000 de Ron lunar.
Mai am vreo 20-30 de ani pana la varsta de pensionare obisnuita.
Pana acum nu am primit nici o pensie, nici o indemnizatie.
Vreau sa stiu urmatorul lucru : sa zicem ca imi fac pensie de invaliditate de grad 1, 2 , pe baza incapacitatii mele fizice de munca. Am dedus de pe net ca ar fi pana in 1000 Ron pe luna . Asta asa, in genere ? Sau minim ? Nu conteaza cati ani am lucrat si ce salariu am avut ?
Si mai vreau sa stiu cum imi pot scoate banii adunati la pensia privata obligatorie, s-au adunat cam 4000 Ron in vreo 15 ani.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
alexandraalic, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu medical sau concediu de risc maternal? Blumella Blumella Buna ziua! sunt angajata de 5 ani full time nedeterminata, insa firma la care lucrez urmareste sa imi desfiinteze postul.Fiind insarcinata in luna a treia ... (vezi toată discuția)
Pensia de boala pop terezia pop terezia buna ziua!mama mea are varsta de 45 de ani si este bolnava....ea vrea sa se pensioneze de boala dar nu are numai 11 ani lucrati...momentan este in concediu ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala daniella28 daniella28 as vrea sa intreb daca pot beneficia de pensie de boala,sufar de depresie,am mai avut acum 10 ani pe fond de stres la servici si moartea cuiva drag si m-am ... (vezi toată discuția)