avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela Barbu

Activitate Mirela Barbu

Multumesc frumos pentru raspuns.
O zi minunata va doresc,

Mirela Barbu

Ioana Stoica a scris:

Cotele parti din dreptul de proprietate, odata individualizate, pot fi instrainate, oricand.

Pentru a fi perfectata vanzarea , trebuie sa existe cadastru si intabulare.

Cota -parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate poate fi instrainata chiar daca nu este realizat partajul.

Prin urmare, fratele dumneavoastra nu va mai avea calitatea de coproprietar, ci va fi o terta persoana, noul proprietar.

Daca aceasta situatie este una incomoda pentru dumneavoastra, va puteti adresa oricand instantei de judecata, in vederea partajarii.

Avand in vedere cota -parte a dumneavoastra, majoritara de altfel, instanta de judecata poate dispune atribuirea imobilului catre dvs, in sarcina dumneavoastra existand o obligatie de despagubire , printr-o sulta, o suma de bani raportata la valoarea de circulatie a imobilului.

Totusi, fratele dumneavoastra trebuie sa gaseasca un cumparator care sa accepte situatia juridica a imobilului, anume starea de coproprietate, cota sa fiind una redusa, fata de cea a dvs, existand si posibilitatea partarii bunului un modalitatea sus expusa.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc, vi-am raspuns dar nu s-a publicat nu stiu de ce.

O zi minunata va doresc.

gi-jane2 a scris:

Nu functioneaza deloc. La notar depuneti actele pt partaj, doar daca v-ati inteles in prealabil in sensul asta. Ati incercat sa discutati cu el ? sunati-l si spuneti-i ca ati vazut ca vrea sa vanda si propuneti-i sa ii dati banii in rate, in termen de 6 luni.
Omul incearca sa isi valorifice partea, nu inteleg de ce ati dedus ca vrea sa va faca rau..
Daca e usa incuiata si nu are chei, farte si nimeni, nu poate intra in casa.. si nici in boxa.
Oricum, ca iesiti din indiviziune fata de frate sau fata de un tert, nu e nicio diferenta.
Puteti sa va chemati fratele in instanta pt partaj, daca vreti sa mai trageti de timp., numai ca va costa cat nu face.
Cel mai usor e sa conveniti cu fratele o suma pe care sa o platiti.

Multumesc frumos pentru raspuns. Dar in cazul in care eu introduc actele la notar si il chem pentru partaj cum functioneaza cat timp dureaza?. El are dreptul legal sa vanda in timp ce eu il chem pentru partaj? Noi amandoi locuim in Canada. Nu am suficient pt a il despagubi in acest moment dorrsc doar sa il impiedic sa vanda si sa trag putin de timp 6 luni un an pana strang toti banii. Fratele nu colaboreaza cu mine si incearca sa imi faca rau intentionat.

Alta intrebare: apartamentul are si o boxa la subsol si in total sunt cam 56m2. El detine 18% in cazul in care sa zicem ca vinde partea lui se poate sa interzic accesul la apartament si sa dau boxa? Suprafata boxei este echivalenta cu cei 18% ai lui.

Multe multumiri.
Cu respect, Mirela Barbu

gi-jane2 a scris:

poate sa isi vanda partea legal si nu are nevoie de acordul dvs.
Va puteti oferi sa o cumparati dvs, sa faceti un partaj frumos la notar, ca sa nu fiti nevoita apoi sa iesiti din indiviziune fata de altcineva.

Eu si fratele meu am mostenit un apartament cu 3 camere de la parinti, eu 80% fratele 20%. Fratele meu a pus un anunt in ziar cum ca isi vinde partea din apartament, dar pe mine nu m-a anuntat. Am descoperit acest anunt printr-o intamplare. Se poate in mod legal vinde o cota-parte dintr-un apartament fara acordul meu? Exista acte false care pot fi facute pentru a vinde aceasta parte? Sunt ingrijorata, fratele nu comunica deloc cu mine. Multumesc anticipat.