Cotele parti din dreptul de proprietate, odata individualizate, pot fi instrainate, oricand.
Pentru a fi perfectata vanzarea , trebuie sa existe cadastru si intabulare.
Cota -parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate poate fi instrainata chiar daca nu este realizat partajul.
Prin urmare, fratele dumneavoastra nu va mai avea calitatea de coproprietar, ci va fi o terta persoana, noul proprietar.
Daca aceasta situatie este una incomoda pentru dumneavoastra, va puteti adresa oricand instantei de judecata, in vederea partajarii.
Avand in vedere cota -parte a dumneavoastra, majoritara de altfel, instanta de judecata poate dispune atribuirea imobilului catre dvs, in sarcina dumneavoastra existand o obligatie de despagubire , printr-o sulta, o suma de bani raportata la valoarea de circulatie a imobilului.
Totusi, fratele dumneavoastra trebuie sa gaseasca un cumparator care sa accepte situatia juridica a imobilului, anume starea de coproprietate, cota sa fiind una redusa, fata de cea a dvs, existand si posibilitatea partarii bunului un modalitatea sus expusa.
Nu functioneaza deloc. La notar depuneti actele pt partaj, doar daca v-ati inteles in prealabil in sensul asta. Ati incercat sa discutati cu el ? sunati-l si spuneti-i ca ati vazut ca vrea sa vanda si propuneti-i sa ii dati banii in rate, in termen de 6 luni.
Omul incearca sa isi valorifice partea, nu inteleg de ce ati dedus ca vrea sa va faca rau..
Daca e usa incuiata si nu are chei, farte si nimeni, nu poate intra in casa.. si nici in boxa.
Oricum, ca iesiti din indiviziune fata de frate sau fata de un tert, nu e nicio diferenta.
Puteti sa va chemati fratele in instanta pt partaj, daca vreti sa mai trageti de timp., numai ca va costa cat nu face.
Cel mai usor e sa conveniti cu fratele o suma pe care sa o platiti.
poate sa isi vanda partea legal si nu are nevoie de acordul dvs.
Va puteti oferi sa o cumparati dvs, sa faceti un partaj frumos la notar, ca sa nu fiti nevoita apoi sa iesiti din indiviziune fata de altcineva.