In situatia in care s-au linistit telefoanele, dar a parasit localitatea si nu "poate" inapoia respectiva unealta decat peste vreo doua luni cand revine sa reia cred de unul singur negocierile, ar mai fi indicata plangerea la politie in lipsa lui? Ar trebui inclusa in plangere nu numai furtul ci si insistenta care probabil va deveni aceeasi cand va reveni?Intr-adevar, nu exista nici o revendicare de ordin material din partea mea decat inapoierea uneltei care imi apartine.
Din pacate cred ca s-a inteles ca mesterul e si autorizat se pare. L-am intrebat si a intrat putin in panica...nu este.E obligatia unui client sa verifice (in cazul ca ar fi existat un contract semnat) daca muncitorul are actele care ii permit sa efectueze aceste lucrari? Oricum, asta nu scuza lipsa unui act scris. Cat despre filmare, daca sunt martori ca a iesit din casa vineri si luni martori cei de la firma autorizata ca au gasit conform filmarii mele, e de presupus ca in 2 zile stricam eu apartamentul in acel mod?In legatura cu inregistrarile convorbirilor, pot fi folosite ca probe sau nu?Dovada audio a conventiei dintre mine si el cred ca mi-ar fi foarte la indemana sa o am, intrucat la asta se rezuma toate convorbirile.
Pentru punctul 1 va multumesc.Pentru 2, va zic sigur ca nu mai sunt o persoana din categoria aia si as vrea sa pot sa previn si pe altii.Totusi ar trebui sa fie o institutie abilitata sa faca controale la unele sesizari cred.
Singura problema ar ramane ca ar cere in continuare banii...la telefon, la usa, pe strada...si nu totdeauna intr-un mod civilizat.Pot face ceva in acest sens? Cu ce denumire este incadrat acest lucru, care ar fi solutia? Plangere la politie pt hartuire? Sa inregistrez convorbirile telefonice?
Am luat un mester fara act semnat sa repare apartamentul, ne-am inteles la o suma. Nu a respectat termenul lucrarii (a intarziat o luna) si intr-o zi a venit beat cu scandal. A fost dat afara, si i-am dat jumatate de suma.Cand a iesit a luat si o unealta care imi apartinea. Am chemat echipa de la o firma autorizata, a terminat-reparat lucrarea. Mentionez ca am filmat inainte de a incepe echipa ce a lasat in casa. Acum mesterul insista sa ia toti banii pe lucrare-ar face "orice" pentru a recupera banii-, nu aduce unealta luata fara stirea mea, dar recunoaste ca e la el, telefoane...discutii.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a inceta discutiile, si daca exista o modalitate de a opri activitatea acestuia la negru.