avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mester insistent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mester insistent

Am luat un mester fara act semnat sa repare apartamentul, ne-am inteles la o suma. Nu a respectat termenul lucrarii (a intarziat o luna) si intr-o zi a venit beat cu scandal. A fost dat afara, si i-am dat jumatate de suma.Cand a iesit a luat si o unealta care imi apartinea. Am chemat echipa de la o firma autorizata, a terminat-reparat lucrarea. Mentionez ca am filmat inainte de a incepe echipa ce a lasat in casa. Acum mesterul insista sa ia toti banii pe lucrare-ar face "orice" pentru a recupera banii-, nu aduce unealta luata fara stirea mea, dar recunoaste ca e la el, telefoane...discutii.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a inceta discutiile, si daca exista o modalitate de a opri activitatea acestuia la negru.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
claus_2000, utilizator
1. Amenintati-l ca ii faceti sesizare la politie pentru furtul uneltei;
2. Daca nu ar exista persoane ... :rolleyes: ca dvs. de exemplu, acesta nu ar putea lucra ,,la negru" - este greu de demonstrat ca lucreaza fara a-si declara veniturile, ar trebui sa detineti dovezi in acest sens (martori dispusi sa vina in instanta - in ceea ce priveste filmarea facuta de dvs. nu consider ca poate fi folosita ca proba intrucat nu aveti dovada faptului ca mesterul a fost cel care a adus casa in acel stadiu), ceea ce nu este chiar usor de obtinut ( e drept ca nu este nici imposibil ;)).
Pentru punctul 1 va multumesc.Pentru 2, va zic sigur ca nu mai sunt o persoana din categoria aia si as vrea sa pot sa previn si pe altii.Totusi ar trebui sa fie o institutie abilitata sa faca controale la unele sesizari cred.
Singura problema ar ramane ca ar cere in continuare banii...la telefon, la usa, pe strada...si nu totdeauna intr-un mod civilizat.Pot face ceva in acest sens? Cu ce denumire este incadrat acest lucru, care ar fi solutia? Plangere la politie pt hartuire? Sa inregistrez convorbirile telefonice?
Nu vad cum sa combateti, ca nici nu stim care este modul in care va cere acei bani.
Nu exista hartuire in legislatia romana. Din pacate.
Convorbirile telefonice inregistrate nu pot fi folosite daca nu sunt inregistrate legal (cu acceptul interlocutorului, incuviintarea judecatorului).

Luati-o ca o lectie care va trece. Sunt urmarile actiunilor dv. Nu puteti cere statului sa va apere in cazul in care dv. angajati munca prin evaziunea legii. E simplu. Daca e la negru pentru muncitor, e la negru si pentru beneficiar.
Ati fi putut sa-l dati in judecata pe civil, dar nu vad sa fi existat un raport pur civil si nici sa aveti un contract de prestari-servicii.
Asa cum dv. il puteti reclama pe el, el va poate reclama pe dv. Ca tot la negru, tot cu evitarea taxelor si impozitelor ati facut angajarea.

Dar macar puteti face plangere pentru furt. Sa speram ca el nu va va raporta ca evazionist.
AVLIL a scris:

Convorbirile telefonice inregistrate nu pot fi folosite daca nu sunt inregistrate legal (cu acceptul interlocutorului, incuviintarea judecatorului).
Dar macar puteti face plangere pentru furt. Sa speram ca el nu va va raporta ca evazionist.

Puteti sa inregistrati convorbirile telefonice cu el si sa le folositi ca probe. Ar fi culmea sa ii cereti acordul inainte, iar in domeniul civil nu exista o modalitate prin care judecatorul sa va incuviinteze asta. Nu exista text de lege prin care sa vi se interzica.
Plangerea pentru furt va fi probabil lipsita de efecte (furtul se savarseste numai cu intentie calificata de scopul insusirii pe nedrept) pentru ca el se poate apara oricand sustinand ca scopul urmarit a fost sa-si recupere banii pe care sustine ca i-ati datora si nicidecum insusirea pe nedrept a uneltei.
Filmarea impreuna cu 1-2 martori sunt suficiente pentru a dovedi starea in care a lasat apartamentul insa ar mai trebui sa faceti dovada limitelor conventiei dintre dumneavoastra si el (tot prin inregistrarea convorbirilor).
Despre ce fel de evaziune e vorba, avlil, ca eu nu pricep?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Pai, nu stiu... daca nici contract nu aveau, se platea impozit pe venitul acela?
Ca e venit din exercitarea unei meserii... Era omul autorizat, poate cineva dovedi legalitatea angajamentului sau contrariul? :-/

Nu am intalnit sa fie folosite convorbiri in civil. Ma indoiesc de faptul ca, daca nu faceti poze dupa anumite cadre, sa fie admisa caseta ca proba. :D Ar trebui, corect, dar in practica... ma tem ca o sa fie mare deranjul...

Alte discuții în legătură

Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Convorbirile telefonice proprii - proba in divort mariaioanacampioana mariaioanacampioana Tatal meu se afla in relatii proaste cu mama si intentioneaza sa introduca divort. Ea discuta cu rudele in termeni foarte buni despre el, dar la telefon ii ... (vezi toată discuția)