avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger?

Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon dansul sunandu-ma cu nr ascuns .Acesta a inregistrat conversatia si de pe mesenger si de pe telefon si m-a amenintat ca i-mi ia banii ca ma da in judecata .Vreau sa stiu daca astfel de inregistrari sunt valabile sau se iau in considerare de catre organele de cercetare penala.Ulterior respectivul a inaintat o plangere penala invocand infractiunea de amenintare.Ce masuri pot sa iau impotriva lui.Acesta m-a provocat in nenumarate randuri in public prin violenta dar niciodata nu l-am atins.Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 17:55, 2 Aprilie 2011
sa-l ignori si sa nu mai cazi in capcana lui
din punct de vedere legal nu poate face nimic, dar atentie ca astfel de comportamente tip injuraturi, aminintari mai mult sau mai putin voalate sa nu se petreaca cu martori, in public, si mai bine sa nu se petreaca deloc.
@paraschivrares
Daca "prietenul" a facut o plangere penala, politia e obligata sa cerceteze daca este intemeiata. Veti fi chemat la politie, trebuie sa va prezentati, sa dati declaratii. Daca aveti probe in favoarea dvs., sunt binevenite. Desi teoretic ar trebui sa opereze prezumtia de nevinovatie, recomandarea este sa va aparati.
De mentionat ca in cel mai rau caz primiti o amenda, probabil administrativa.

Impotriva lui ce masuri sa luati? Daca v-a amenintat si el, faceti-i si lui plangere, mai ales daca exista probe: martori, inscrisuri etc.
daca s-ar face plangeri penale pentru injuraturi si cuvinte vulgar atunci 3/4 din tara ar fi in ancheta. da politia va ancheta daca exista o plangere, asta daca procurorul va dispune inceperea unei anchete neexistand probe, messengerul nu este proba fara aprobare speciala, deci....martori nu exista deoarece toate acele amenintari sau cuvinte amenintatoare au fost facute la telefon, deci....
@eclair
Pentru injuraturi si cuvinte vulgar:), cum spuneti, exista calea civila, pt eventuale daune.
In rest, daca s-a savarsit o infractiune asupra oricarei persoane, aceasta poate sa faca plangere penala.

Cat despre martori, acestia puteau fi in aceeasi camera cu persoana vatamata si pot declara ce stare i-a produs acesteia convorbirea telefonica. Sau sunt persoane carora le-a marturisit starea psihica si teama produsa de amenintarile respective. Mergeti intr-o zi intr-o sala de judecata si asistati la declaratiile martorilor, este o experienta deosebita, care va poate face pe viitor sa aveti alta apreciere asupra probatoriului dintr-un proces penal.

Alte discuții în legătură

Instigare la infractiunea de lovire paraschivrares paraschivrares buna ziua , a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt: Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Injuraturi prin telefon , autor necunoscut ContSters83715 ContSters83715 Daca primesc 2-3 injuraturi pe telefonul mobil gen f...m....matii, cand ma duc la politie sa sesizez, scriu injuraturile mot-a mot sau scriu doar ca mi s-au ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru jigniri si amenintari ContSters81546 ContSters81546 As dori sa stiu daca si unde pot depune o plangere impotriva amantei sotului (in prezent fost sot), am converastii salvate in e-mail in care aceasta m-a ... (vezi toată discuția)