avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru jigniri si amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru jigniri si amenintari

As dori sa stiu daca si unde pot depune o plangere impotriva amantei sotului (in prezent fost sot), am converastii salvate in e-mail in care aceasta m-a jignit, injurat si amenintat in mod explicit, toate acestea fiind facute eu fiind inca casatorita, iar ea amanta.

Mentionez ca nu am o adresa exacta unde locuieste aceasta in prezent, stiu doar numele ei si localitatea de origine.
Cel mai recent răspuns: ilie lorena , utilizator 14:59, 19 Martie 2018
Nu cred ca puteti depunde plangere , fiindca nu va cauzat vreun prejudiciu deoarece totul s-a petrecut pe mail. Daca ar fi fost amenintari, ar fi insemnat ceva, ori daca v-ar fi jignit in public si aveti martori de asemenea ati fi putut obtine despagubiri, altfel nu cred ca este vreo posibilitate.
da, din pacate au fost pe mail si la telefon... dar stiu ca nu sunt acceptate ca proba convorbirile telefonice. ma gandeam ca poate conversatia de pe chat sa fie acceptata, precum si paginile lor de socializare, unde se vede ca erau in relatie si postau jigniri la dresa mea pe public. la divort s-au luat ca proba pentru infidelitate... ma gandeam ca se pot considera si in acest caz. multumesc pentru raspuns
Insulta nu mai este incriminata de Codul penal, deci pentru jigniri si injuraturi nu aveti la dispozitie decat o actiune civila.
Daca amenintarea a fost cu savarsirea unei infractiuni sau cu o fapta pagubitoare si a fost de natura sa va alarmeze, atunci puteti depune plangere prealabila pentru amenintare.
Plangerea se depune la politie, dar ar fi bine sa aflati mai multe date despre acea persoana inainte.
in procesul penal propriile convorbiri telefonice constituie proba.
In temeiul disp art 91*1 cod procedura penala inregistrarile pe banda magnetica pot apreciate drept proba numai daca sunt efectuate cu aotorizarea motivata a procurorului si in conditiile prevazute de lege

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor ! atac2211 atac2211 Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)
Amenintarea unui necunoscut cu un proces pentru "amenintare" richard1977 richard1977 Buna ziua, ma aflu in fata unui fapt foarte ciudat. Acum mai bine de o luna am pus niste intrebari pe un forum al diasporei romane din America si cineva , un ... (vezi toată discuția)
Injuraturi prin telefon , autor necunoscut ContSters83715 ContSters83715 Daca primesc 2-3 injuraturi pe telefonul mobil gen f...m....matii, cand ma duc la politie sa sesizez, scriu injuraturile mot-a mot sau scriu doar ca mi s-au ... (vezi toată discuția)