avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Defaimare prin calomnie si insulte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Defaimare prin calomnie si insulte

Buna ziua! O persoana care, in trecut, m-a amenintat si a adus injurii la adresa mea, insa am ales sa rezolv amiabil problema, acum posteaza un anunt calomnios (oferirea unor servicii sexuale) pe un website de anunturi, folosind numarul meu de telefon si numele, cum poate fi trasa la raspundere conform legii?
Mentionez ca:
- nu am raspuns la nicio actiune impotriva mea;
- numarul de telefon apartine unei societati comerciale, nu este numarul personal;
- am dovezi scrise ale amenintarilor si injuriilor, inclusiv anuntul.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
iioanapana, utilizator
Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate in c.p.Despre ce fel de amenintare este vorba?
Amenintari scrise intr-un p.m., pe Facebook: "te cald in picioare", "te fac de ras", "sa fugi cand ma vezi"
Daca Politia ar urmari penal toate amenintarile de pe Facebook, n-ar mai avea alta treaba, nici personal sa raspunda la telefonul de urgenta n-ar mai avea.
Totuși, astfel de mesaje constituie probe într-o eventuală acțiune penală pentru amenințare. Pentru faptele calomnioase, anunț pe site, dacă puteți dovedi cine este autorul, vă puteți îndrepta împotriva acestuia cu o acțiune civilă în care solicitați daune morale și încetarea acestor fapte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie și amenințări pe facebook. se pot face plângeri penale împotriva celor care fac asemenea lucruri? Ctin2015 Ctin2015 buna ziua , avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce ... (vezi toată discuția)
Plangere penala? ArualAnele ArualAnele Buna, Am fost insultata la o postare de-a mea de pe pagina de Facebook si as dori sa stiu daca pot face plangere penala impotriva persoanei care m-a ... (vezi toată discuția)
Calomnie si denigrare pe internet Popa86 Popa86 Buna ziua .Va rog sa-mi dati un sfat pentru ca s-a ajuns prea departe.Nu de curand cativa politisti au fost arestati pentru mita si la anuntul pe site-ul cu ... (vezi toată discuția)