avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injuraturi prin telefon , autor necunoscut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injuraturi prin telefon , autor necunoscut

Daca primesc 2-3 injuraturi pe telefonul mobil gen f...m....matii, cand ma duc la politie sa sesizez,
scriu injuraturile mot-a mot sau scriu doar ca mi s-au adus injurii sau scriu ca mi s-au adresat expresii pornografice la adresa mamei? Deci scriu injuraturile mot a mot sau nu ? Multumesc. As vrea sa trimit de pe mail politiei ca sa scap mai repede de poveste.....( oricum este o detaliere a sesizarii pe care am facut-o mai inainte, dar am uitat sa scriu fix ce era mai important ca m-a injurat de 2-3 ori ...) ce greu e uneori sa scrii o petitie....uff
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: xAlinush , utilizator 21:13, 2 Ianuarie 2014
daca vreti sa le scrieti e prb dvs, dar va trebui sa solicitati companiei telefonice sa puna tel sub ascultare sa aflati de unde se dau telefoanele, dar nu cred ca rezolvati ceva. Sincer la cum sunt platiti acum politistii...............
Cred ca intrebarea aceasta este o gluma...totusi,
Daca cunoasteti autorul si doriti sa faceti plangere la politie ,scrieti ca sunteti insultat in legatura cu mama dvs.
Este mai bine sa mergeti si sa depuneti plangere scrisa si sa luati numar de inregistrare pentru a fi mai sigur.
Problema este cum dovediti dvs.cele afirmate.
A fi injurat la telefon este putin probabil ca aceasta fapta sau atitudine chiar daca se intampla la telefon sa se circumscrie in sfera vreunei infractiuni. Cel mult daca prin acele apeluri primite sa se constate ca faptuitorul nu numai ca injura dar exprima cuvinte de amenintare, atunci probabil sa existe infractiunea de amenintare.
Oricum, este bine de retinut ca, in conformitate cu art 91 indice 1 pt. 8 C.p.p, puteti solicita (motivat) procurorului interceptarea propriilor convorbiri.
1) " solicitarea interceptarea convorbirilor telefonice" se refera numai la cele din trecut, sau la cele din viitor?
2) in ce masura simpla solicitarea de a se verifica la compania de telefonie a inregistrarilor telefonice din urma nu este de ajuns, pentru cele doua apeluri cu 3-4 injuraturi?

Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator
Oricum nu o sa vi se ia in considerare nici o plangere pt injuraturi. Cel mai sigur o sa vi se sugereze sa va schimbati numarul de telefon.

Si in nici un caz nu o sa aprobe nimeni inregistrarea convorbirilor.

Alte discuții în legătură

Injuratura prin telefon an ContSters83715 ContSters83715 am un autor necunoscut care m-a injurat de doua ori pe telefon ( si fix, si mobil) eu banuiesc ca e in legatura cu o petitie pusa de mine la politie, dar nu ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Inregistrari telefonice iosif.kramar iosif.kramar Am mare nevoie de un sfat.Angajatorul ma hartuieste pe telefon. Suna, ma ameninta samd. Incepand cu luna Iunie a,.c. Vreau sa-l dau in judecata si as vrea sa ... (vezi toată discuția)