avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrari telefonice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrari telefonice

Am mare nevoie de un sfat.Angajatorul ma hartuieste pe telefon. Suna, ma ameninta samd. Incepand cu luna Iunie a,.c. Vreau sa-l dau in judecata si as vrea sa utilizez ca si probe discutiile audio de pe telefon.
Intrebari?
Cum as putea face de la o societate de telefonie mobila rost de discutiile mele telefonice?
Cui a trebui sa ma adresez mai intai? Avocat, judecator?
Am sanse reale in Romania sa fac rost de ele?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 20:48, 22 Septembrie 2011
companiile de telefonie nu inregistreaza convorbirile, deoarece sunt private

cel mult banuiesc ca puteti sa faceti o plangere la procuratura sa vi se inregistreze convorbirile, dar numai pe viitor puteti demonstra... fapta....astfel nu si pt trecut

(judecatorul e ultima persoana care isi va da cu parerea), daca nu aveti un avocat recomandat, in care sa aveti incredere....(banuiesc ca nu ati mai avut procese pana acum)
Da, nu se poate deoarece convorbirile nu pot fi inregistrate de companie decat in conditii legale precis determinate si foarte probabil ca nu va incadrati sub aspect juridic.

Puteti inregistra dvs. convorbirile dar nu cred ca o sa va ajute...
dar de ce nu incercati o reclamatie simpla ....la angajator... pana la urma este total anormal ce se intampla....si daca nu faceti in scris nimic, catre actionarii firmei, consiliul de administratie nu are cum sa il sanctioneze disciplinar pentru ca nu au primit nimic de la dvs. Doar pt sanctiune disciplinara, consider ca simpla inregistrare ar fi deajuns, depinde daca si avocatii sunt de acord cu aceasta procedura minimala
de ce va hartuieste?
e foarte important de stiut , pentru a va da un raspuns in cunostinta de cauza
angajatorul e patronul? administratorul? seful de birou?
aveti grija sa nu folositi vorbe mari.... fapte penale....pe care nu le puteti demonstra....ca sa nu se intoarca impotriva dvs....momentan nu puteti demonstra nimic din continutul convorbirilor!....singurul lucru pe care puteti sa il reclamati este ca sunteti sunat, continutul convorbirilor se poate inregistra autorizat numai cu acordul procurorului, acelea sunt singurele dovezi.

Dvs vreti sa demonstrati hartuirea, vorbele urate, sa cereti daune.......si din pacate nu aveti probe....
probele trebuie sa fie si autorizate si pertinente.... inca nu am auzit de martori...care sa asculte si sa marturiseasca o convorbire telefonica "urata"....pe care au surprins-o auditiv, daca mergeti pe civil nu se pun martorii din familie, daca mergeti pe penal... merg si martorii din familie
(din pacate)
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon justinn justinn Buna seara, revin cu o noua problema daca o pot spune asa. In urma cu vreo doua luni, cred, am inceput sa primesc telefoane in care mi se aduceau injurii. ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare aleflo23o78 aleflo23o78 Salut, Scurt si la obiect: am fost santajat si amenintat la telefon, insa nu am inregistrat convorbirea. Intrebare: in urma depunerii unei plangeri, se ... (vezi toată discuția)