am un autor necunoscut care m-a injurat de doua ori pe telefon ( si fix, si mobil)
eu banuiesc ca e in legatura cu o petitie pusa de mine la politie, dar nu stiu cine e
intrebarea e : am uitat sa scriu ca persoana a folosit cuvinte care nu pot fi reproduse
si doar am zis: in data de, la ora de...un autor necunoscut, mia-a vorbit pe un ton agresiv/amenintator spunand: "Lasa ca O sa vezi tu ce o sa iti fac", Asta e adresa ta: mi-a spus adresa...." Lasa ca O sa te astept!"
Am mentionat numerele de telefon si faptul ca am primit cu numar ascuns
polititsul a zis ca se face cerere la comapniile de telefonie.
Pur si simplu am uitat sa zic si de injuraturile lui in mod explicit.
Credeti ca o sa se autosesizeze politia?
Credeti ca am formulat corect amenintare?
Credeti ca politia va asculta si concret continutul inregistarilor?
Multumesc
E nevoie sa mai completez petitia in mod expres referitor la "injurii repetate" ? care banuiesc ca sursa problemei e ca de fapt persoana AN se referea la "alt dosar dureros pt el", conexandu-se prin solicitarea mea
se poate spune ca "Lasa ca O sa vezi tu ce o sa iti fac", Asta e adresa ta: mi-a spus adresa...." Lasa ca O sa te astept!"
este amenintare? ... oricum eu am formulat " ton amenintator" pt ca sunt nuante juridice care ma depasesc....si nu eram sigur ca este "amenintare dpdv penal", este "amenintare dpdv penal"?
Conteaza foarte mult intreg ansamblul situatiei de fapt.Injuraturile cu amenintari pot fi relevante.
Adica sa fie vorba de aceeasi infractiune de amenintare in mod continuat.
Este putin probabil ca atitudinea persoanei "de la capatul celalalt al firului" sa se circumscrie infractiunii de amenintare. De asemenea este destul de greu sa demonstrati cele afirmate de dumneavoastra! Oricum, este bine de retinut ca, conform art 91 indice 1 pt. 8 C.p.p, puteti solicita (motivat) procurorului interceptarea propriilor convorbiri. Cine stie, daca perseverati, poate aveti totusi succes, in conditiile in care respectiva persoana continua in aceeasi nota!
Plângere penala
Jhonyx81
Buna ziua!am o plângere penala de anul trecut a unei foste iubite,nu am fost nici măcar în concubinaj,pentru amenințare în forma continuata,țin sa ... (vezi toată discuția)