avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penala

Buna ziua!am o plângere penala de anul trecut a unei foste iubite,nu am fost nici măcar în concubinaj,pentru amenințare în forma continuata,țin sa precizez ca i am adresat injurii și amenințări prin mesaje vocale ,dar spuse doar la nervi,fără a trece la fapte sau sa o ameninț verbal fata în fata!am continuat sa ne întâlnim și sa vorbim telefonic fără certuri sau alte vorbe urate pana anul acesta dupa Paste!cand am hotarat de comun acord sa nu mai vorbim nici macar telegonic !menționez ca nu am avut habar de plângerea ei!nu am avut niciodată un dosar penal sau sa fiu implicat în vreun conflict!lucrez în cadrul mapn!ce se poate întâmpla!???mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 00:01, 27 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Injuraturile nu se pedepsesc, iar ca sa fie amenintare trebuie sa fie concreta si credibila.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vor face cercetari si se va dispune o solutie. Aveti dreptul sa va angajati avocat si sa stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
E greu sa ne dam seama fără conținutul concret al mesajelor dacă se constituie intr-adevar infracțiunea de amenințare sau nu. În principiu, nu cred ca se va întâmpla nimic. Oricine are dreptul sa formuleze plângere penala oricând împotriva oricui. Doar după punerea în mișcare a acțiunii penale (adică după dobândirea calității de inculpat) mi-as face cu adevărat griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintarea unui necunoscut cu un proces pentru "amenintare" richard1977 richard1977 Buna ziua, ma aflu in fata unui fapt foarte ciudat. Acum mai bine de o luna am pus niste intrebari pe un forum al diasporei romane din America si cineva , un ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata facebook chucki chucki Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca ... (vezi toată discuția)
Amenintari subtile. denisa25 denisa25 Suntem intr un ptoces civil pt stabilirea programului dr vizita minor iar tatal copilului , datorita faptului ca copilul nu a mai fotit de 5 luni sa vb cu el ... (vezi toată discuția)