avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintari subtile.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintari subtile.

Suntem intr un ptoces civil pt stabilirea programului dr vizita minor iar tatal copilului , datorita faptului ca copilul nu a mai fotit de 5 luni sa vb cu el la tel si ma acuza ca nu l las eu, ma ameninta subtil ca mi va face rau, ceea ce si cred. Cum pot rezolva aceasta problema , pt ca pe zi ce trece imi induce teama pt viata mea, chiar daca el nu e in Ro? Se iau in considerare plangerile la politie foar pt aceste vorbe subtile, abtinandu se mult fin cauza ptocesului?
Cel mai recent răspuns: denisa25 , utilizator 10:46, 5 Ianuarie 2020
Orice amenințări cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare împotriva dvs, dacă este de natură să vă producă o stare de temere este pedepsită de legea penală. Acțiunea penală începe la plângerea prealabilă.

Nu orice amenințare este importantă ci trebuie să fie o amenințare serioasă/credibilă astfel încât aceasta să vă producă o temere suficient de mare. Organul de cercetare penală nu va lua în considerare simplele certuri sau chiar "amenințări" dar care nu sunt considerate serioase. Încercați să adunați probe: mesaje (pe email, sms, whatsApp), martori sau orice alte probe.,
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
Adrian ALBU, Avocat
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu mesaje pe telefon Subcinschi Subcinschi De cateva zile sunt amenintata prin mesaje- sms pe telefon.....cum procedez. Ce trebuie sa fac. Imi este frica pentru mine si familia mea. Multumesc! (vezi toată discuția)
Jigniri, injurii, amenințări adryst28 adryst28 Buna seara. As dori sa actionez in judecata o persoana pt.jigniri si amenințări. Care sunt pasii ce trebuie urmat i? pot depune plângere penala la politie? ... (vezi toată discuția)
Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)