Suntem intr un ptoces civil pt stabilirea programului dr vizita minor iar tatal copilului , datorita faptului ca copilul nu a mai fotit de 5 luni sa vb cu el la tel si ma acuza ca nu l las eu, ma ameninta subtil ca mi va face rau, ceea ce si cred. Cum pot rezolva aceasta problema , pt ca pe zi ce trece imi induce teama pt viata mea, chiar daca el nu e in Ro? Se iau in considerare plangerile la politie foar pt aceste vorbe subtile, abtinandu se mult fin cauza ptocesului?
Orice amenințări cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare împotriva dvs, dacă este de natură să vă producă o stare de temere este pedepsită de legea penală. Acțiunea penală începe la plângerea prealabilă.
Nu orice amenințare este importantă ci trebuie să fie o amenințare serioasă/credibilă astfel încât aceasta să vă producă o temere suficient de mare. Organul de cercetare penală nu va lua în considerare simplele certuri sau chiar "amenințări" dar care nu sunt considerate serioase. Încercați să adunați probe: mesaje (pe email, sms, whatsApp), martori sau orice alte probe.,