Buna seara. As dori sa actionez in judecata o persoana pt.jigniri si amenințări. Care sunt pasii ce trebuie urmat i? pot depune plângere penala la politie? Inregistrarile telefonice pot proba cele de mai sus. Sunt acceptate? Multumesc anticipat pt. Rasp!
Puteti face plangere penala pentru amenintare la Sectia de Politie de care apartineti. Puteti depune si inregistrarile audio pe suport CD, insa daca aveti si niste martori care sa va sustina varianta ar fi si mai bine.
Pentru a fi investigate de Politie, amenintarile trebuie sa fie suficient de credibile/serioase. De ex. un pustan care face glume la telefon nu prea ar merita atentia Politiei. Dar un ripdeal cu cocaina da.
Nu este vorba de un pustan..ci de persoane mature ,incapabile sa accepte anumite lucruri si deoarece pe cale legala stiu ca nu au nici o sansa..recurg la jigniri si amenintari..care deja , cel putin jignirile devin extrem de dese si exagerate. Multumesc pt. raspuns!
Amenintarile trebuie sa fie in sensul legii penale, adica amenintarea sa vizeze savarsirea in viitorul apropiat a unei infractiuni sau a unei fapte prin care se produce un prejudiciu material, care sa fie indreptata impotriva dvs sau a altei persoane si care sa va produca o stare de temere.
Jignirile nu atrag raspunderea penala.
Amenintare
bialuca1978
Ieri vecinul meu m-a injurat, jignit si amenintat telefonic
Am inregistrat convorbirea pentru ca nu este prima data cand se intampla
L-am informat ca este ... (vezi toată discuția)