avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jigniri, injurii, amenințări
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jigniri, injurii, amenințări

Buna seara. As dori sa actionez in judecata o persoana pt.jigniri si amenințări. Care sunt pasii ce trebuie urmat i? pot depune plângere penala la politie? Inregistrarile telefonice pot proba cele de mai sus. Sunt acceptate? Multumesc anticipat pt. Rasp!
Buna seara,

Puteti face plangere penala pentru amenintare la Sectia de Politie de care apartineti. Puteti depune si inregistrarile audio pe suport CD, insa daca aveti si niste martori care sa va sustina varianta ar fi si mai bine.
Multumesc!
Pentru a fi investigate de Politie, amenintarile trebuie sa fie suficient de credibile/serioase. De ex. un pustan care face glume la telefon nu prea ar merita atentia Politiei. Dar un ripdeal cu cocaina da.
Nu este vorba de un pustan..ci de persoane mature ,incapabile sa accepte anumite lucruri si deoarece pe cale legala stiu ca nu au nici o sansa..recurg la jigniri si amenintari..care deja , cel putin jignirile devin extrem de dese si exagerate. Multumesc pt. raspuns!
Amenintarile trebuie sa fie in sensul legii penale, adica amenintarea sa vizeze savarsirea in viitorul apropiat a unei infractiuni sau a unei fapte prin care se produce un prejudiciu material, care sa fie indreptata impotriva dvs sau a altei persoane si care sa va produca o stare de temere.
Jignirile nu atrag raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada amenintare prin telefon Katori Katori Buna ziua,tatal meu mai in varsta a primit tot felul de amenintari prin telefon si as dori sa stiu daca acesta poate cere judecatorului listarea convorbirii ... (vezi toată discuția)
Amenintare bialuca1978 bialuca1978 Ieri vecinul meu m-a injurat, jignit si amenintat telefonic Am inregistrat convorbirea pentru ca nu este prima data cand se intampla L-am informat ca este ... (vezi toată discuția)
Plangere insulte, jigniri pe email alexbbb alexbbb Buna seara, Ajutati-ma cu un sfat va rog, de cateva zile primesc emailuri cu jigniri si tot felul de insulte de la fosta sotie. Pot depunde plangere la ... (vezi toată discuția)