avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Ieri vecinul meu m-a injurat, jignit si amenintat telefonic
Am inregistrat convorbirea pentru ca nu este prima data cand se intampla
L-am informat ca este inregistrat iar el si-a dat acordul
Am sunat apoi la 112 iar politistul cu care am vorbit mi-a spus sa merg luni la postul de politie
Cum ar trebui sa procedez in continuare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L , Consultant de business 19:51, 15 Martie 2020
(1) Fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării.

(2) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

art 206. cpp

Trebuie sa va prezentati la postul de politie de pe raza orasului dv. si sa depuneti plangere penala .
Probele (in cazul dv. inregistrari audio) trebuiesc puse pe un stick sau CD .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac amenintari si injurii dansti1 dansti1 buna. as dori si eu sa ma indrume cineva ce cai de parcurs am daca o persoana juridica face amenintari telefonice la adresa mea,mentionand ca acea convorbire ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu pretul vietii paul1975 paul1975 Buna ziua as dori un sfat .acum 2 zile am avut o discutie chiar cu un familiar eu am vorbit foarte respectos dar persoana in cauza a inceput cu amenintarile ... (vezi toată discuția)
Plangere penala? ArualAnele ArualAnele Buna, Am fost insultata la o postare de-a mea de pe pagina de Facebook si as dori sa stiu daca pot face plangere penala impotriva persoanei care m-a ... (vezi toată discuția)