avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu pretul vietii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu pretul vietii

Buna ziua as dori un sfat .acum 2 zile am avut o discutie chiar cu un familiar eu am vorbit foarte respectos dar persoana in cauza a inceput cu amenintarile cu moartea la adresa mea.toata aceasta convorbire este inregistrata pe mobilul meu.acum nu stiu daca este adevarat sau nu ce a mentionat acea persoana dar unul care este amenintat cu moartea un pic se gandeste ce as putea face in acest caz mereu este vorba de viata unei persoane adica a mea. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:53, 3 Octombrie 2014
Puteti depune plangere penala, pentru savarsirea infractiunii de:

ART. 206

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintarea puncuskaa puncuskaa cum se pedepseste amenintarea cu moartea? (vezi toată discuția)
Cai de atac amenintari si injurii dansti1 dansti1 buna. as dori si eu sa ma indrume cineva ce cai de parcurs am daca o persoana juridica face amenintari telefonice la adresa mea,mentionand ca acea convorbire ... (vezi toată discuția)
Amenintare, termen depunere plangere transformers2010 transformers2010 buna ziua as dori sa stiu si eu in cat timp se poate de pune o plangere pentru amenintare cu moartea multumesc (vezi toată discuția)