avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintarea

cum se pedepseste amenintarea cu moartea?
ART. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 193 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 193 alin. 2 din vechiul Cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala? ArualAnele ArualAnele Buna, Am fost insultata la o postare de-a mea de pe pagina de Facebook si as dori sa stiu daca pot face plangere penala impotriva persoanei care m-a ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca shacalu shacalu Buna ziua, va rog sa ma scuzati daca nu am postat unde trebuie. Am un coleg la locul de munca, care ma jigneste, ma sicaneaza, m\'a amenintat. Am discutat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala krs23 krs23 Buna seara.As dori sa depun si eu plangere penala la parchetul local pentru insulta, calomnie, amenintare, lovire si vatamare corporala....mentionez ca am ... (vezi toată discuția)