avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire la locul de munca

Buna ziua, va rog sa ma scuzati daca nu am postat unde trebuie.

Am un coleg la locul de munca, care ma jigneste, ma sicaneaza, m'a amenintat. Am discutat cu angajatorul despre aceasta situatie , si cum si angajatorului ii este frica de acest tip ...m'a incurajat pe mine sa'l actionez in judecata sau sa sun la politie "pe cont propriu" ca sa nu pateasca el ceva. Eu cred ca este de datoria patronului sa asigure un climat bun de lucru si sa ia masurile necesare. Va rog sa ma indrumati incotro ma pot adresa pt a rezolva problema. Nu vreau sa demisionez din cauza acestui individ. Va multumesc !
Puteti formula plangere penala prealabila ptr.infractiunea de hartuire prevazuta si pedepsita de art.208 NCP.Actiune penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Termenul de formulare a plangerii prealabile este de 3 luni din ziua in care persoana vatamta a aflat de savarsirea faptei.Termenul de 3 luni este un termen de decadere.
Daca considerati ca v-a amenintat in sensul legii penale, puteti depune plangere penala la politie/parchet impotriva respectivului. Ar fi bine sa aveti si martori care sa confirme.
ART. 206 c.p.
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 193 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 193 alin. 2 din vechiul Cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala? ArualAnele ArualAnele Buna, Am fost insultata la o postare de-a mea de pe pagina de Facebook si as dori sa stiu daca pot face plangere penala impotriva persoanei care m-a ... (vezi toată discuția)
Amenintarea puncuskaa puncuskaa cum se pedepseste amenintarea cu moartea? (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea, injurii, vulgaritati batjocoritoare adresate unei persoane cu dizabilitati T-cTc-T T-cTc-T Am fost amenintat cu moartea, mi s-a spus ca o sa dispar ca Elodia, am primit injurii si jigniri, vulgaritati batjogoritoare, am fost acuzat ca as fi luat ... (vezi toată discuția)