Am fost amenintat cu moartea, mi s-a spus ca o sa dispar ca Elodia, am primit injurii si jigniri, vulgaritati batjogoritoare, am fost acuzat ca as fi luat nevasta altuia si toate astea au venit telefonic, cunosc persoana, am înregistrarea, am si numarul de pe care s-a sunat...
Ce pot face, cui ma adresez cu cererea prealabila de punere in miscare a actiunii penale daca persoana este din alt judet...? O pot trimite la serviciul 112...?
Ce texte de lege trebuie sa invoc si ce pedeapsa risca daca in trecut a mai avut o condamnare cu suspendare...?
Puteti depune plangere penala prealabila ptr.infractiunea de amenintare(art.206 NCP)precum si ptr.infratiunea de hartuire[art.208(2) NCP],ptr. ambele fapte actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate in termen de 3 luni de la data la care ati aflat de savarsirea faptei, termenul de 3 luni este un termen de decadere,daca nu ati formulat in acest termen faptuitorul nu mai raspunde penal.Plangerea penala o puteti depune prin posta , recomandata cu confirmare de primire pe adresa sectiei de politie de la locul savarsirii infractiunii.
Eu nu mă refeream la posibilitățile tehnologice ci la posibilitatea de a demonstra că o amenințare ce nu poate fi realizată în mod obiectiv, având în vedere că cele două persoane se află în locuri diferite este de natură să alarmeze, să producă temere.