avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. Cum mă pot apăra?

Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că la școală va pune pe cineva să mă bată!. Mă amenință că el are putere și va pune pe cineva să mă bată . Mă hărțuit cu tel și mesaje am poze doveditoare. Plus că mă și șantajat că de nu-i trimit poze mă va agresa!
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangere penala impotriva lui si atasati toate probele pe care le aveti.
Puteti formula plangere prealabila ptr.infractiunea de amenintare prevazuta si pedepsita de art.206NCP,precum si ptr.infractiunea de hartuire[Art.208 NCP]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca prin apelurile telefonice sau comunicarile efectuate victima este amenintata cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva sa ori a altei persoane, fapta va constitui infractiunea de amenintare prevazuta de art. 206 NCP, infractiunea de hartuire fiind absorbita de incriminarea mai grava a amenintarii.
Cati ani ai?
Poate fi vorba de infractiunea de santaj.
Depuneti plângere la poliție, probele si indicati nr de telefon al respectivului ca sa il cheme la audiere.
Legea va conferă dreptul.de a avea avocatul dvs. prezent cand va fi audiata respectiva persoana si va poate fi de ajutor pentru ca il p9ate speria suplimentar.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Amenintari cu moartea, injurii, vulgaritati batjocoritoare adresate unei persoane cu dizabilitati T-cTc-T T-cTc-T Am fost amenintat cu moartea, mi s-a spus ca o sa dispar ca Elodia, am primit injurii si jigniri, vulgaritati batjogoritoare, am fost acuzat ca as fi luat ... (vezi toată discuția)
Întrebare Eucri Eucri Bună ziua. Am o întrebare. Am o fata de 17 ani și în urma unor discuții avute cu un băiat de pe internet acesta a convins-o săi trimită mai multe poze ... (vezi toată discuția)
Amenintare probleme serioase mirel1990 mirel1990 Buna ziua, Sa incep cu inceputul, acum cateva zile am avut o altercatie eu si prieteni mei (inca 3) in incinta unui bar totul sa terminat 2-3 pumni luati noi ... (vezi toată discuția)