Buna ziua,
Sa incep cu inceputul, acum cateva zile am avut o altercatie eu si prieteni mei (inca 3) in incinta unui bar totul sa terminat 2-3 pumni luati noi 2-3 ei si un geam spart.
Am fost chemati la politie am dat declaratie cum sa intamplat politistul ne-a trimis sa ne impacam cu pagubitul desi nu se stie cine a spart geamul noi am fost totusi de acord sa platim geamul sa terminam toata cacealmaua, l-am cautat pe dansul nu era de gasit am lasat nr de telefon nu ne-a sunat nimeni.
De la incident acum suntem cautati in fiecare seara de acei indivizi vin in zona le cere prietenilor care ai mai am sa le dea nr de tel unde stau, am si cateva inregistrari cu prieteni care ma sunau si imi ziceau ca ne cauta.
Tot prin prieteni neavand numarul nostru cei care ne cauta ne-a fost cerut o suma de bani sa ne lase in pace. (o suma destul de mare crezand ca poate scoate bani nemunciti dar cu intimidare, amenintare, bataie si multe altele.) Noi nu mai avem nici o treaba cu ei din seara accea adica ce s-a intamplat asa a ramas. In schimb noi suntem cautati ziua, seara.Acest grup care ne cauta este format din 7-13 persoane ori sa facem plata ori sa ne bata. Acesti indivizi nu sunt oarecare sunt foarte bine cunoscuti prin asa ceva.
As vrea sa ma sfatuiti ce as putea face in asemenea situatie.
Va multumesc.
Puteti formula plangere prealabila ptr.infractiunea de amenintare prevazuta si pedepsita de art.206 NCP. Plangerea prealabila trebuie intodusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei.Acest termen este un termen de prescriptie,daca nu introduceti plangerea in acest termen, faptuitorul nu mai raspunde penal.
Faceți plangere penala pentru infractiunea de santaj dar vedeți ca trebuie dovediți.
Dacă sunt cunoscuți și au relații la politie e bine sa aveți și avocat care sa se ocupe de caz deoarece în caz contrar dosarul va zace printr-un sertar și va fi probabil uitat sau soluționat ca sunt nevinovați.
Dacă ei se ocupa cu asa ceva înseamnă că sunt profesioniști și doar dacă se acționează în mod profesionist pot fi prinși și dovediți.
Daca prietenii dvs sunt de acord sa declare in sensul celor descrise, puteti depune plangere penala pentru santaj. Incercati sa strangeti si alte dovezi, o inregistrare ar fi buna.
multumesc domnul lascoschi si tuturor.
treaba cu politia cu flagrant este foarte greu si cineva tot sufla pe acolo. Noi vrem sa fim lasati in pace dar problema este ca nici nu putem sa stam sa luam bataie si iar se ajunge la politie, iar vina noastra si iar se ajunge la cuvantul bani (impacare).
Amenintare
Sandy11
Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit.
Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)