avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru amenintare si lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru amenintare si lovire

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi dati un sfat in urmatoarea speta:

Un prieten a avut o discutie aprinsa intr-un club(unde exista camere video) cu o domnisoara, in prezenta a mai multor martori. Dansa i-a adresat vorbe urate si l-a apucat de gat. El i-a luat mana tinerei si a indepartat-o de pe gulerul camasii, i-a spus ca daca nu se linisteste va fi data afara din club si i-a turnat un pahar de suc in cap. Ea a plecat, apoi a revenit incepand sa tipe, iar el i-a mai turnat un pahar de suc in cap. Domnisoara a revenit cu prietenul dansei care l-a amenintat cu bataia pe prietenul meu. Au plecat toti acasa, iar prietenul meu i-a trimis domnisoarei pe facebook un mesaj in care spune: " sa te feresti de mine ca oriunde ne vom intalni, te voi face de ras".
Domnisoara i-a facut plangere penala prietenului meu pentru amenintare si lovire.
Dansa nu doreste se impace amiabil cu el si afirma ca este speriata de prietenul meu.
Presupun ca si el ii poate face plangere penala pentru amenintare ei si prietenului ei, existand probe video si martori.
Nu cunosc mai multe detalii despre incident, deoarece nu am fost de fata, dar va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra despre cum ar putea evolua situatia. Va multumesc.

Cu stima,
Rosu Andrei
Cel mai recent răspuns: andrei_rosu23 , utilizator 18:28, 19 Ianuarie 2016
E relativa amenințarea ca o va face de ras.
Nu o apreciez ca amenințare efectiva.
Cel mult se va discuta despre defăimare dacă ar fi sa fie...

Ma mir ca politia a primit plângerea ei.
Sa nu existe mai multe aspecte pe care nu le cunoaște. ..
In opinia mea nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de amenintare si lovire daca, situatia este asa cum ati prezentat-o.In ce priveste defaimarea, nu stiu daca este deja lege si daca este in vigoare, stiu ca este un proiect initiat de Liviu Dragnea ce a fost adoptat de Senat si a starnit vii controverse.
Pe defaimare se duc sa se judece in civil.

E posibil ca politia sa fi incadrat plangerea la reclamatie simpla si nu ca lucrare penala.

Era si mie sa imi incadreze o plangere la reclamatie ca nu au inteles clar dar le-am explicat ca este vorba de santaj ( amenintarea deja era dovedita prin probe) si trebuie organizat un flagrant daca nu audiaza persoana in cel mult 3 zile.
Santajul obligatoriu trebuie inregistat ca lucrare penala chiar daca era dovedita doar amenintarea initial tot era suficient.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postare video continut erotic fara acordul meu Liliana82 Liliana82 Buna ziua. Am si eu o mare problema. Tocmai m-am despartit, iar dupa aceasta barbatul cu care eram se pare ca nu a acceptat situatia, desi este casatorit, ... (vezi toată discuția)
Amenintare GINGER GINGER Va rog sa ma ajutati! Am divortat in 2008, in urma unei batai aplicate de fostul meu sot mie si mamei mele in septembrie 2007, deoarece nu am fost de acord sa ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima voiku don voiku don buna....cine imi poate solutiona si mie nelamuriea:astazi un prieten a fost calcat pe trecerea de pietoni de catre o domnisoara ...s-a lovit la cap,membre....a ... (vezi toată discuția)