avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Postare video continut erotic fara acordul meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Postare video continut erotic fara acordul meu

Buna ziua. Am si eu o mare problema. Tocmai m-am despartit, iar dupa aceasta barbatul cu care eram se pare ca nu a acceptat situatia, desi este casatorit, lucru ce l-am aflat si eu recent. Initial, imi trimitea mesaje(mail sau facebook) prin care imi spunea ca se va sinucide. Apoi mi-a zis ca nu merit sacrificiul asta suprem si m-a amenintat ca va posta pe facebook prietenilor si cunoscutilor mei cateva parti dintr-un video erotic cu noi. Intr-un mesaj, fiindca nu-i raspundeam nici la mailuri, nici la telefon si il si blocasem pe facebook mi-a trimis un mesaj care zicea asa "Nu ma suni, o sa pierzi totul, pana si copiii, eu nu mai am ce pierde, urmeaza sa plec in neant doar" Mesajul m-a speriat, dar a doua zi a intors-o zicand ca vroia sa spuna, ca postand video, imi voi pierde copiii, nicidecum ca le-ar face rau. Pana la urma a trimis prin mesaj, aproape tuturor prietenilor de facebook, clipuri si desi l-am raportat, facebookul nu a facut nimic, poate din cauza faptului ca le-a trimis privat. Au urmat zile de calvar in care imi spunea ca le va posta mereu si mereu pana nu voi mai rezista si imi voi lua singura zilele, si zilnic imi trimitea mail-uri de genul asta. Apoi isi cerea scuze si imi spunea iarasi cu lux de amanunte cum se va sinucide. A doua zi o lua de la cap si imi spunea ca imi va face plangere pentru escrocherie, caci, dupa cum zice el, i-am mancat eu banii, sau mai bine zis, i-am golit contul. As vrea sa stiu ce se poate face legal impotriva lui, pentru ca imaginea mea publica a fost distrusa, plus ca inainte de asta timp de un an mi-a spus ca e vaduv si psiholog, iar pentru asta am capatat o mare incredere in el, spunandu-i cele mai adanci secrete ale mele, plus si cele ale prietenilor. Mentionez ca in tot timpul relatiei noastre, mai mult la distanta, eu aflandu-ma in Grecia, casatorita cand l-am cunoscut, divortand intre timp, pt ca nutream sentimente foarte puternice, el nu mi-a vorbit niciodata urat, ba dimpotriva, parea un domn sincer, inteligent, indragostit pana peste cap, fapt ce reiese si din mail-uri, skype, facebook etc. Dupa despartire, care era de fapt din cauza ca am aflat ca m-a mintit, a inceput sa se comporte ciudat, sa ameninte, sa ma santajeze emotional, sa ma jigneasca chiar si sa ma umileasca public prin postarile respective. NU stiu daca exista lege pentru el si daca se merita efortul. El nu are bani, dupa divortul sau, am inteles ca va ajunge in strada. Va rog sa imi dati un sfat caci sunt disperata. Am doi copii mici si el are acest video la indemana. M-a amenintat ca le va posta si pe alte site-uri. Plangere i-am facut si in Romania si in Grecia.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:19, 10 Iulie 2015
Dreptul de a posta nu are.
Depinde si ce legislatie se va aplica.

Se poate incerca o plangere penala pentru infractiunea de santaj in Romania.
Legislatia se va aplica in Romania, caci acolo vreau sa actionez. Deci daca fac plangere pentru santaj, cum va plati el, poate face inchisoare sau isi va lua o amenda? Am inteles ca se poate face plangere si pentru defaimare de caracter, e adevarat?
Cum va plati el depinde de multe lucruri.Depinde in primul rand daca isi angajeaza sau nu avocat.

Depuneti plangerea si mergeti personal la politie ca sa intrebati daca nu veti avea avocat angajat.
Plangerea penala trebuie redactata, analizata si apoi se va ajunge la audierea lui daca se poate si este in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari, santaj, hartuire si defaimare alina3345 alina3345 Buna ziua. In urma cu un an, am avut o relatie de un an jumate cu un taximetrist.dupa o luna, a inceput sa ma injure,ii spuneam ca vreau sa ne despartim si ma ... (vezi toată discuția)
Neintelegere, santaj cu poze intime ella_20 ella_20 buna seara!a si eu o intrebare...daca sora mea in trecutul ei a facut video chat si a pastrat legatura prin tel cu un utilizatorde ,,placerii,,in care ia trmis ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru amenintare si lovire andrei_rosu23 andrei_rosu23 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat in urmatoarea speta: Un prieten a avut o discutie aprinsa intr-un club(unde exista camere video) cu o ... (vezi toată discuția)