avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare

Va rog sa ma ajutati! Am divortat in 2008, in urma unei batai aplicate de fostul meu sot mie si mamei mele in septembrie 2007, deoarece nu am fost de acord sa ipotecam casa in care locuiam impreuna cu mama mea. Avem certificat medico legal din 2007 si eu si mama mea. la acea data am depus plingere la politie dar ne-am retras-o pentru a nu-i face lui probleme la serviciu, deoarece lucreaza in jandarmerie. a revenit de mai multe ori pentru a lua lucruri din casa. am adus la cunostinta si sefilor lui de comportamentul lui si si-a luat angajamentul in fata lor ca pina la solutionarea partajului nu va mai crea probleme, totusi in decembrie 2008 a venit din nou si luindu-ma de guler m-a amenintat ca iar voi lua bataie. am chemat politia si am depus din nou plingere , dar de data asta nu am de gand sa o retrag, deoarece am ajuns sa-mi fie frica de el. cum pot sa solutionez aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:36, 4 Februarie 2009
E usor de raspuns la intrebarea asta. Daca iti place sa fii batuta ... vei sta si nu vei face nimic.
Daca ai putin respect fata de persoana ta vei apela la un avocat ... la procuror prin plingere penala pentru amenintare si lovire.
Ce astepti? Sa iti sparga capul? ... sa-ti maltrateze din nou mama?
Daca nu te respecti pe tine si iti place sa incasezi batai, macar ai respect pentru cea care ti-a dat viata.
Mama ta nu este obligata sa suporte amenintarile si bataile fostilor tai soti.

Continua actiunea penala fara mila !
Batausii de femei nu merita mila !

Mergi la o Asociatie a femeilor ... sau a feministelor.
Data viitoare cind vine la tine sa fie prezente si colegele din asociatie,
alte persoane, ajutoare, rude, vecini, etc.

Alberto Kurtyan
Ancheta isi va urma cursul,din moment ce plangarea a fost depusa.Reveniti cu un memoriu la dosarul cauzei in care aratati ca anterior,v-ati retras plangerea cu o ocazia altei agresiuni.In cadrul procesului penal,va veti constitui parte civila,avand pretentii de despagubire.
Ce frumos raspuns ai dat Alberto! problema este ca d-na trebuie sa se adreseze cu plangere pentru amenintare si lovire la parchet deoarece sunt mai receptivi decat politia, adica la parchetul militar in a carei raza de activitate locuieste pentru ca fostul sot este jandarm. Amenintarea este foarte greu de probat asa ca se va da NUP relativ rapid. mai ramane lovirea care in forma simpla trebuie probata cu martori iar in situatia agravata si cu certificat medico-legal. Crezi ca femeile dintr-un club ar fi interesate sa o apere? ar veni eventual pt barfa. sau de unde stie d-na cand vine sotul sa o ia la bataie ca sa cheme pe d-nele din club sa fie martore.
Problema este draga d-na destul de complicata si nu sunteti singura aflata in aceasta situatie. Trebuie sa dati dovada de perseverenta si sa luptati. Faceti plangeri ori de cate ori se va ivi ocazia si fostul sot va va deranja. Dar repet la Parchetul Militar- fostul sot fiind si jandarm. Sunt mai aprigi decat procurorii civili si cu mult mai putine cazuri pe cap.
va multumesc pentru sfaturi si incurajare.
Doamna, in primul rand schimbati yala.
In al doilea rand, faceti plangere in ideea ca: "mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe sufletul!".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot m-a agresat fizic, ce fac? Teodora77N Teodora77N am mai postat pe forum...si cum nu am facut nimic imporiva abuzurilor fostului sot...am ajuns sa mananc bataie! conform hotararii judecatoresti, fostul sot ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta:persoana batuta de jandarmi anknic anknic va rog daca puteti sa ma ajutati cu cazuri in care persoane au fost batute de jandarmi fara nici un motiv. (vezi toată discuția)
Sfat dosar penal Alecuionut Alecuionut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, Intr-o dimineata cand am venit de la serviciu in urma unor discutii contradictorii cu un vecin, am ... (vezi toată discuția)