avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sfat dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sfat dosar penal

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema,
Intr-o dimineata cand am venit de la serviciu in urma unor discutii contradictorii cu un vecin, am fost lovit de acesta. Am sunat seful direct si am fost sfatuit sa sun la politie si sa nu-mi fac singur dreptate. Mentionez ca lucrez la o unitate militara. Am sunat la 112, am axpus problema fiind sfatuit sa merg la politie sa depun declaratie. Am procedat ca atare, domnul politist care a anchetat cazul m-a intrebat daca am certificat midico-legal si martori. Am spus ca nu am, am vrut sa trag doar un semnal de alarma fiind permanent jugnit si amenintat de vecinul respectiv, fost domn militian, actualmente pensionar si dublu fata de mine, din punct de vedere fizic. Anchetatorul mi-a adus la cunostinta ca a audiat agresorul care a recunoscut in mica masura cele reclamate. Am fost intrebat unde vreau sa ajung de fapt, am spus ca eu vreau sa-mi vad de ale mele si el deale lui, primind asigurare de la anchetator ca a discutat cu acesta, mi-am retras plangerea penala . Dupa o perioada de timp am primit la serviciu o hartie de la parchetul militar, respectivul facand reclamatie acolo pentru purtare abuziva, ducand si doi martori mincinosi care au fost si audiati, in momentul conflictului neexistand nici un martor. Nu l-am bruscat, nu i-am vorbit urat, in schimb cei de la parchet au declinat dosarul catre parchetul de pe langa judecatorie deoarece eram in afara serviciului. Vecinul agresor si-a scos un certificat medico-legal la o luna dupa incident respectiv in ziua cand mi-am retras plangerea beneficiind de 11 zile de ingrijiri pentru ingrijiri la COTUL DREPT sustinand ca a fost agresat de mine, avand si 2 martori un fost politist si un boschetar, mincinosi amandoi. Cum mi-asi putea dovedi nevinovatia neavand nici un martor, deoarece nu era nimeni in fata blocului si chiar daca a vazut vreun vecin nu doreste sa aiba de-aface cu vecinul recalcitrant. Mentionez ca martorii nu locuiesc in zona conflictulu si daca ar fi pusi sa ma recunoasca nu ar avea nici o sansa pentru ca nu m-au vazut nici odata un viata lor. As putea obtine un test poligraf? Momentan sunt cercetat de politie pentru lovire si alte violente, cu posibilitatea de incepere a urmarii penale.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Alecuionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 10:37, 31 Ianuarie 2012
Testul cu poligraful nu constituie o proba admisa in procedura penala si nu este obligatoriu.Niciodata nu mi-am sfatuit clientii sa efectueze aceasta proba chiar daca li s-a cerut acest lucru .In ceea ce priveste martorii puteti si dvs sa le faceti plangere pentru marturie mincinoasa si puteti apela la cineva ,poate cand ati plecat v-a vazut mama ,sotia ,prietena ca a ati discutat cu individul in cauza si ca de fata nu au fost alte persoane.Am un client caruia atatea reclamatii i-au fost facute pana a plecat singur din armata a renuntat la postul sau ca nu a mai suportat.Aceeasi scena -fost politist inrait in rele.Este o practica stiuta de acestia.Nu toti sunt la fel dar in general s-a creat o psihologie a fostilor militieni care dupa cum vedeti stiu sa actioneze.Nu va lasati intimidat ,dar va trebui sa rezistati psihic,lupta nu va corecta si nici justa.
cu privire la martori vă sfătuiesc să depuneti imediat plângere ptr mărturie mincinoasă. Veţi cere poliţistului drept probă şi o recunoaştere din grup. Dacă martorii sunt cu adevărat mincinoşi, ori se vor speria şi îşi vor retrage declaraţiile, ori veţi face dv.stră dovada că nu v.au cunoscut cu ocazia incidentului. In ceea ce priveşte dosarul penal in care sunteţi implicat, nu este suficient să spuneţi ca sunteţi nevinovat, ci trebuie să vă dovediţi nevinovăţia. Angajaţi.vă avocat şi apăraţi.vă corespunzător.
poate merge sa cereti si o contra expertiza a certificatului medico legal, si daca nu are nimic facetii plangere pt denunt calomnios.
Din ceea ce relataţi, au existat declaraţii date de către dânsul în primă fază, la poliţie, urmare a plângerii dumneavoastră (plângerea retrasă).

În aceste declaraţii a făcut vorbire despre presupusa agresiune, despre certificatul medico-legal şi despre cei doi martori ?

Dacă nu, solicitaţi în probaţiune să se acvireze respectivul dosar, în care situaţia este diferită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D-lor penalisti cu experienta, vreau sa va intreb... nicusorilinca nicusorilinca am urmatoarea speta: o persoana in varsta(70 ani)a fost \"jucata in picioare\" de un nemernic in curtea locuintei sale..am obtinut un certificat medico-legal ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ma apar ca parte vatamata, dar agresorul ma face inculpat? Juhasz Emilia Juhasz Emilia Buna ziua! Am un caz extrem de complicat. Am fost agresata fizic de un vecin. Am certificat medico legal de 25 de zile. Am depus plangere. Dar cea mai buna ... (vezi toată discuția)
Incredibil!!! certificat medico legal 8-9 zile ContSters163314 ContSters163314 In data de 14.07.2010 am fost atacata de un individ care a intrat la mine in curte cu un cutit in mana cu care intentiona sa mi-l infiga in abdomen. eu efectiv ... (vezi toată discuția)