Daca faptuitorul v-a agresat pe dumneavoastra, exercitand acte de violenta , poate opera legitima aparare , ca si cauza de exonerare a raspunderii penale.
Vor fi apreciate in concret toate mijloacele de proba :depozitiile martorilor , certificatul medico-legal , declaratiile partii vatamate , declaratiile invinuitului /inculpatului , mijloace materiale de proba , etc.
Daca cele afirmate atat de sotie , cat si de invinuit nu sunt conforme cu realitatea , atunci pot fi acuzati de savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.
Succes.
Doamna,in concret cereti anchetatorilor efectuare de confruntari intre dvs.si martorii lor,intre martorii dvs si ai lor,intre dvs.si ei.Este dreptul dvs.
Va inteleg dezamagirea, insa nu trebuie sa va pierdeti increderea si speranta.
Ceea ce nu inteleg este motivul pentru care ati fost agresata.Ce este in spatele acestei \"inscenari\", de unde atata ura si razbunare?
Ati apelat la un avocat?
Cazul dvs. este intr-adevar complicat fiind vorba din ce ne scrieti, despre abuzuri grave (incepand de la trafic de influenta, marturii mincinoase, falsuri si uzuri de fals, si altele.....).
In mod normal, in astfel de situatii trebuiesc vazute plangerile, declaratiile, actele din cele doua dosare pentru a se putea formula o parere obiectiva.
Din ce spuneti dvs., ati putea sa faceti plangere la Colegiul medicilor pentru fals si uz de fals cu privire la diagnosticele in baza carora s-au emis certificatele-medico legale si evident la Politie pentru marturie mincinoasa a martorilor acestor persoane.
Nu stiu , insa, daca nu cumva \"conflictul\" ar lua proportii si mai mari ( sper sa nu trebuiasca sa va angajati garda de corp)!
Agresorul probabil ca are ceva de aratat/dovedit lumii (poate este egocentric) sau poate are traume psihologice/psihiatrice grave daca a recurs la o asemenea violenta si o asemenea inscenare.
Av. Cermak Iuliana
In opinia mea,in urma unor confruntari,imposibil ca martorii mincinosi sa nu se incurce.Asta mai depinde si de anchetator.
As dori sa inteleg mai bine> ce inseamna mijloace materiale de proba? Cand m-am dus la politie sa depun plangerea si am intrebat de politistul care mi-a luat declaratia ca vreau sa declar ca a lovit si in masina inainte de a ma scoate din acesta si are o indoitura, imi trebuie o dovada si vreua sa si declar acest lucru. El nu a vrut sa-mi ieie aceasta declaratie, numai dupa multe insistente si m-a trimis la cei de la rutier sa-mi deie dovada. Acolo m-au trimis inapoi ca nu apartine de ei, pt. ca nu a fost accident in drum public. Acest politist trebuia sa stie ca trebuia sa ma trimita la Departamentul furturi auto si alte distrugeri. Am ajuns la acest departament dupa 3 saptamani si altii m-au indicat. Mi-au dat dovada, au facut si foto criminalistica, dar amprentele nu s-au mai putut preleva. Atunci se vedea clar dupa amprente ce intentie a avut. Ce alte materiale ar putea conta ca proba?
Cum sa se exonereze de raspundere si sotia+sotul cand toate marturiile lor sunt minciuni. La ei o sa fie martori sotia, sora sotiei si o pritena a acestuia, care dupa spusele ei a vazut tot de la inceput pana la capat. Dar de fapt a fost venita inainte cu putin de politie si cand a ajuns politia ele au plecat.
Martorii mei nu a fost cum sa vada fiecare de la prima scena pana la sfarsit. Fiecare a vazut o parte din scena si toate marturiile se combina foarte frumos, ca un puzzle. Deci se vede clar ca acesti martori nu mint.
Cum se poate dovedi ca o marturie e mincinoasa?
Nu mi-ar conveni deloc sa fiu acuzata si sa si platesc pentru vceva ce n-am facut? Teoretic vad ca asta imi insinuati. O sa iaba castig de cauza pe baza minciunilor si realtiilor intre medici si procurorul nas!