am urmatoarea speta: o persoana in varsta(70 ani)a fost "jucata in picioare" de un nemernic in curtea locuintei sale..am obtinut un certificat medico-legal cu11-12zile ingrijiri medicale si pierderea dintilor31-41, rupti"nerecuperabili"...pierderea unui organ ar opera in acest caz pentru incadrarea in vatamare corporala grava?plangerea se poate depune direct la parchet?..cum se face cercetarea...nu am incredere in politie in general si in special, in cea de la noi al carui sef de post,este in rudenie cu acest agresor...mai mult decat atat..s-au laudat ca nimeni nu o sa le faca nimic!martorii care exista le este frica sa declare ce au vazut..IMI PARE RAU CA NU I-AM INREGISTRAT PE TELEFON,DESI NU ARE VALOARE..problema mea este, cum ar putea fi facuti acesti martori sa declare ce au vazut fara sa fie influentati?se poate face sub anonimat?...CARE ESTE LEGEA CARE REGLEMENTEAZA URMARIREA,ANCHETA PROPRIU ZIS?SE POATE CERE INREGISTRAREA AUDIERILOR...DESI...?
aceasta persoana este tatal meu!!!si nimanui nu i-as dorii sa treaca prin asta...
Trebuie sa aveti probe . Pierderea dintilor da, constituie slutire si ca ca atare constituie vatamare corporala grava( pierderea unui organ) .Plangerea se poate depune direct la parchet.Martorii ii indicati in plangere, ei vor trebui sa se prezinte, altfel vor fi amendati, iar daca fac declaratii mincinoase pot fi trasi la raspundere penala.
faceti plangere si interesati-va apoi de dosar .
nu-i lasati sa scape.
doar l-au batut sau au luat si ceva din curte ?
daca au mai luat si un lucru cat de mic ar deveni talharie si le-ar fi mai greu sa scape.
care a fost motivul pentru care l-au batut ?
Nu inteleg de ce va temeti? S-a facut plangere penala? Chiar daca in certificatul medico-legal s-au obtint 11-12 zile de ingrijiri medicale, pierderea dintilor, constituie slutire si ca ca atare constituie vatamare corporala grava ( pierderea unui organ).
Succes!
Intr-adevar din cauza ca are 11-12 zile de ingrijiri medicale incadrarea nu se va face la loviri sau alte violente ci la vatamare corporala grava in forma agravata art 182 alin(2), fiind vorba despre dintii din fata vorbim despre o slutire.
Faptul ca politistul este ruda cu agresorul va da dreptul sa faceti o cerere de recuzare cu privire la acesta pt ca dosarul sa va fie instrumentat de alte organe de cercetare penale.
Daca martorii vor minti in declaratii acestia vor putea fi trasi la raspundere pt marturie mincinoasa.
va multumesc tuturora!nu vreau sa scape..f greu m-am abtinut sa las legea sa isi faca datoria!!!dar problema mea era stricta pe urmarire-cercetare:stie cineva cum se face?de ce este reglementata...CEL MAI IMPORTANT LUCRU PENTRU MINE ESTE RECUNOASTEREA FAPTEI ACUM!!! ar mai fi o problema extrema...TESTUL POLIGRAF!a avut cineva de aface cu acesta?va multumesc anticipat
Lovire! please help
knz01
Intr-o seara in urma unor dispute am primt o palma de la un \"prieten\" si din instinct sau de frica l-am lovit pe acesta cu pumnul in nas.A fost la politie, ... (vezi toată discuția)